Skocz do zawartości

Pomoc W ulepszeniu zestawu :) rendering/gry/nagrywanie

Recommended Posts

Witam :) Komputer ma sluzyc mi do nagrywania grania w gry takie jak bf4, far cry 4, ac unity, wiedzmin 3, minecraft, lol, cs go , gta v  Ponadto rendering: Sony Vegas pro 12 , Cinema 4d, AAE,/obrobka zdjec/Photoshop/nagrywanie

• Zastosowanie komputera: Gry/rendering/nagrywanie/grafika
  • Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 4000 zl ze wszystkim  [ale fajnie by bylo gdyby mnie to mniej kosztowalo]
  • Których części potrzebujesz?: Buda+Monitor do 400 zl + Sluchawki do 100 zl 
  • Czy będziesz podkręcać sprzęt?: Jezeli cena  nie bedzie jakas wysoka to czemu nie ? ;p 
  • Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?:Nie Wiem
  • Specjalne wymagania: Cisza/wydajnosc/niskie temperatury
  • Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? nie
  • Własna propozycja zestawu: http://www.morele.net/inventory/info/7v15tL/
  • Inne: Komputer na bardzo dlugi okres czasu :) 

Zastosowanie komputera: Gry/rendering/nagrywanie/grafika

Uwzględnij to w %.

W Twoim zestawie nie widzę dysku twardego. W jakiej rozdzielczości montaż wideo ?

C z monitorem, nie masz żadnego ?

Edytowane przez Sadek.0

Tak btw - jeśli zamierzasz nagrywać tzw gameplaye i streamować to przydaa ci się i7 w zestawie

I tak w ogóle ustal max budżet na SAMEGO PC a słuchawki i ten monitor w oddzielnym temacie - bo straszny syf się zrobi...

sluchawki 100 zl monitor 300 zl

Buda- 3580 zl 

Uwzględnij to w %.

W Twoim zestawie nie widzę dysku twardego. W jakiej rozdzielczości montaż wideo ?

C z monitorem, nie masz żadnego 

Nie mam monitora nwm ponadto jaki wybrac moze doradzicie ? rozdzielczosc full hd 

Tak btw - jeśli zamierzasz nagrywać tzw gameplaye i streamować to przydaa ci się i7 w zestawie

Niekoniecznie. Pod nagrywanie jest przecież ShadowPlay od nV który to jest znakomicie zoptymalizowany 

W Twoim zestawie nie widzę dysku twardego

Co z tym dyskiem ?