szymon_j14 11 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Mam pytanie. Jest aukcja BCM, i jeżeli wylicytowałbym telefon za 60zł to sprzedający jest zobowiązany sprzedać za tą cenę? Cytuj Link to post Share on other sites
Rafcio 0 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 tak Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 A dlaczego by nie miał Ci go sprzedać? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackSmith 0 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Tak. Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 17 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2010 A dlaczego by nie miał Ci go sprzedać?Bo fon jest warty 300zł, więc się pytam, do końca aukcji 1 dzień i wystarczy jak dam 60zł to na 99% wygram bo małe zainteresowanie jest Cytuj Link to post Share on other sites
BlackSmith 0 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Zobaczysz ze fon pojdzie wiecej niz 60 zł skoro warty 300 pod koniec aukcji 1min przed towar potrafi podrozec 3x krotnie Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Dokładnie. Niektórzy nie potrafią uczciwie licytować tylko czają się na ostatnią chwilę A gdyby koleś nie chciał go potem sprzedać, zaczął coś kręcić, że niby się zepsuł czy coś, to od razu najlepiej postrasz go zgłoszeniem do Allegro i procesem, to przestanie Cytuj Link to post Share on other sites
Rafcio 0 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Niektórzy nie potrafią uczciwie licytować tylko czają się na ostatnią chwilę Co w tym dziwnego. Przecież prawie każdy chce kupić coś jak najtaniej, więc licytowanie na ostatnią chwilę jest normalne. Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Dokładnie. Niektórzy nie potrafią uczciwie licytować tylko czają się na ostatnią chwilę Nieuczciwe to jest wycofywanie aukcji przed czasem i pisanie jako powód ze cena nie odpowiada albo że nie przekroczyło ceny minimalnej chociaż aukcja była BCM !! Oj spotkałem się ostatnio z taką aukcją ... Albo miałem tez przypadek że wygrałem tanio aukcje ( jak dobrze pamiętam karta graficzna GF 8600 GT ) i koleś napisał że się coś z kartą stało i że nie może mi jej sprzedać , no a potem niestety wystawił spowrotem Drugi kuriozalny przypadek to byl taki że koleś ( też z kartą tylko już ATI 4850 ) wycofal wszystkie aukcje bo chciał sprzedać po za aukcją i zapomniał wycofać moją i aukcja się skończyła i wyszło że ja wygrałem aukcje ( jako że na początek dałem 10 zł a potem miałem podbijać aukcje pod koniec by sobie sztucznie nie podbijać ) i niestety koleś pisal że nawet nie mam się co wysilać z wpłatą bo i tak mi jej nie wyśle ( allegro oczywiście odpisało w tej sprawie że zakończenie aukcji jest równoznaczne z zakończeniem aukcji ) niestety allegro odpisało że nie może ingerowac w postanowienia miedzy kontrahentami i że są tylko stroną która udostępnia miejsce ( w tym przypadku portal ) do wystawienia sprzedaży ( Tylko że ciekawe że biorą za to kase a nie pilnują albo nic ich potem nie obchodzi ) ... Może kiedyś się coś zmieni na allegro , bo nieraz niezłe jaja Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts