Blue Devil 5 Napisano 3 Maja 2015 Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Witam! Jak w temacie proszę o pomoc w rozwiązaniu irytującego problemu dotyczącego hasła. Po kolei: 1. Kilka dni temu przy uruchamianiu systemu, pojawił mi się komunikat "Rozważ zmianę hasła, wygaśnie za X dni". Komunikat olewałem, bo od początku użytkowania komputera nigdy nie stosowałem haseł. 2. W dniu dzisiejszym, uruchamiam komputer i... wita mnie ekran "Twoje hasło wygasło". Mimo wielokrotnych restartów, system nie odpuścił i wymusił na mnie wpisanie jakiegoś hasła. Wściekły do czerwoności wpisałem byle co i komputer odpalił. Nie mam zamiaru jednak za każdym razem bawić się w hasła, a kompletnym kuriozum jest fakt, że to komputer sam z siebie (sic!) wmówił mi, że mam hasło i wymusił na mnie jego zmianę. 3. Mój system to Windows 7 Home Premium. Od razu uprzedzam - system jest legalny, kupowany w sprawdzonym sklepie wraz z zestawem komputerowym Komputer jest zabezpieczony przez kompletny zestaw bezpieczeństwa (antywirus, firewall, ochrona sieciowa itd.) oraz dodatkowo program do zwalczania malware i adware. 4. Jako ciekawostkę dodam, iż około 2 miesiące temu miałem podobny problem, z nagłym komunikatem o haśle (po nieudanej instalacji drukarki). Po odinstalowaniu wszystko zniknęło, komunikaty olałem i nie miałem żadnych akcji, do dzisiaj. Bardzo proszę o pomoc, jak pozbyć się raz na zawsze tego badziewia, bo blaszak nie będzie mi dyktować warunków, a ja nie zamierzam bawić się w hasła... Proszę także o wskazanie ewentualnych przyczyn takiego odwału mojego komputera... Dzięki każdemu z góry! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts