Outlaw666 588 Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Witam. Ostatnio zauważyłem w moim Lenovo G510 coś dziwnego. Mianowicie w jednym miejscu obudowa trochę odstaje, tak jakby nie trzymała się na zatrzaskach. Wygląda to mniej więcej tak: http://imgur.com/RLEQo5j http://imgur.com/N2Y0FCY No i dla porównania druga strona: http://imgur.com/kMcT5rM Próbowałem to jakoś lekko wcisnąć ale nie idzie, jakby coś to blokowało.Zastanawiam się czy lepiej jest rozkręcić tego laptopa i przy okazji wyczyścić chłodzenie czy jednak istnieje opcja, że przez taki manewr stracę gwarancję?Z drugiej strony myślę, że to zbyt błahy powód, żeby oddawać laptopa na gwarancje więc już nie wiem za bardzo co w tej sytuacji zrobić.Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Czyżby odkształcenie obudowy od temperatury ? Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 2 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Właśnie cholera wie. Ale temperatury nie były jakieś strasznie duże. Jak teraz rozpoznają czy ktoś grzebał w kompie czy nie jak plomb nie ma? Przez ten niebieski lakier na śrubkach?Jeśli tak to czy da się to odkręcić bez utraty gwarancji? Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Jest plomba, ale sklep może to zrobić wystarczy oświadczenie że sam to wykonał. Cytuj Link to post Share on other sites
pietrrokov 122 Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Mi to ewidentnie wygląda na niedomknięty jeden zatrzask, ale z drugiej strony to masz tam w tym miejscu właśnie heat pipe wiec jak nagrzewa się do absurdalnych granic to może faktycznie się wygięło. Ja bym oddał na gwarancje - tak samo jak telefon, ale raczej nie jednocześnie bo podejrzewam, że nie będziesz miał dostępu do świata mobilnego, a nie wiem jak bez ciebie tutaj na benchmarku przeżyjemy Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 2 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 (edytowane) Nie podlizuj się Jak kupowalem lapka w X-komie to powinienem oddać do tego, w którym brałem czy mogę do jakiegoś innego zanieść?A tak swoją drogą - przecież oddając go na gwarancję, będę jakieś 2 tygodnie bez laptopa zanim oni to zrobią. Edytowane 2 Maja 2015 przez Outlaw666 Cytuj Link to post Share on other sites
pietrrokov 122 Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Możesz oddać do dowolnego lub autoryzowanego serwisu Lenovo. Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 2 Maja 2015 Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Podejdź do sklepu (najlepiej gdzie kupiłeś), jak mówiłem sklep może zerwać plombę. Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 2 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 No to mam mały kłopot, bo mieszkam w Warszawie a laptopa kupiłem w Lublinie. Chyba, że poczekam jeszcze te 1,5 roku aż się gwarancja skończy Cytuj Link to post Share on other sites
pietrrokov 122 Napisano 3 Maja 2015 Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Outlaw możesz podjechać do dowolnego salonu X-kom, pisałem ci wyżej! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts