Skocz do zawartości

Tablet 10" na studia. [Do 1200zł]

Recommended Posts

Witam!

Nie chce kupować laptopa, ponieważ mam świeżego PCta, więc zdecydowałem się na zakup tableta. Interesuje mnie dość duży tablet większy niż 8 cali, najlepiej taki około 10". (Wygodniej ogląda się filmy itp.)

Widziałem kiedyś taki, do którego można było podpiąć klawiaturkę i wyglądał jak laptop.

Moglibyście mi coś w ten deseń polecić?

Najlepiej, żeby miał 3G, ponieważ chcę na nim używać internetu.

Cena maksymalna jaką chcę poświęcić na ten sprzęt to 1200zł, oczywiście nie obrażę się, jeśli znajdziecie coś tańszego. 

Aha i najlepiej, żeby miał Windowsa.

Pozdrawiam! :D

@tomek303

Mam kilka pytań co do tego sprzętu, który wysłałeś.

1. Czy można do niego podłączyć pendrive/dysk usb?

2. Można instalować na nim programy .exe? (Bo taki jest komentarz na tamtej stronie) Jeśli tak to czy mogę np. zainstalować sobie np. program do montażu widedo?

3. Czy jest możliwość korzystania z internetu bez WiFi? (Chodzi mi o 3G/LTE)

Używam 8 calowej wersji tego tabletu(bez klawiatury w komplecie)

1 można podłączyć pendrive, dysk twardy na usb odpada chyba że użyjesz hub usb z zasilaniem

2 programy można instalować takie same jak na zwykłym pc z windowsem, bawiłem sie starszymi grami jak baldurs gaty i colin mcrae 2 i też działają, nowszych nie testowałem

3 jest wbudowany modem 3g

• Popieram 1

No to wspaniale, biorę go! 

Wielkie dzięki za pomoc :D

Zapytam jeszcze o jedną rzecz. Myślisz, że opłaca się trochę dopłacić i kupić Asus Transformer T100? Wydaje mi się, że jest dużo mocniejszy od tego Colorovo. Co o tym sądzisz? :D

Mamy Colorovow w pracy dla handlowców. Nic specjalnego, wykonanie na 4 z dwoma minusami. Jeden już był wymieniony na nowy na gwarze bo się rozsypał.

Edytowane przez cza12ster

Asus jest bardzo dobrym wyborem.

Można jeszcze polecić Lenovo MIIX 2 - ALE - ma dość "szczególny" sposób dokowania :) - trzeba samemu zobaczyć w sklepie czy nam odpowiada. Po za tym za 1100 - 1200 zł dostajemy bardzo dobry ekran Full HD oraz 64 BG Pamięci wewnętrznej, np. w x-kom.pl cena wynosi 1199 zł, na dodatek Masz pełną wersję MS Office 2013.

Możesz też poszukać Dell Venue 11 Pro model 5130 z Dell Outlet, model z 64 GB Pamięci kosztuje koło 1200 zł - ALE - bez klawiatury / doku, którą trzeba dokupić osobno.