Latham Boyd 0 Napisano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Witam szukam czytnika o następujących parametrach: mój budżet :350gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu :internet, ewentualnie sklep elektroniczny nówka czy używka :nówka preferowany rozmiar wyświetlacza :brak, aczkolwiek wyświetlacz E-ink koniecznie preferowany system mobilny :brak do czego będę używać urządzenia :chciałbym móc ściągać swoje pliki na czytnik w formatach pdf, mobi, możliwość używania wifi do czytania czasopism obcojęzycznych medycznych moje najważniejsze wymagania :prosty, klarowny bez zbędnych ceregieli rodzaj połączenia z internetem :wifi Polecacie coś konkretnego? Do swojej wypowiedzi dołączam pytanie o Onyx Book Classic, ma dobre opinie, czy jest wart swojej ceny? Cytuj Link to post Share on other sites
sando 1 Napisano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 W styczniu kupiłem Kindle Touch (reklamowany jako wersja 7) na allegro, za 290 zł już z wysyłką. Jestem niesamowicie zadowolony- oczywiście jest e-ink, wifi, urządzenie chodzi bardzo szybko i sprawnie, obsługa jest intuicyjna. Nie korzystałem z czytników innych firm, lecz o kindle mogę powiedzieć z czystym sumieniem, że zasłużył sobie na bardzo dobre opinie. Fajnym dodatkiem jest również wbudowany słownik (nie ma wprawdzie ang-pol, ale bez problemu można znaleźć legalny i samemu wgrać- robi się to tak samo jak książki). Wiele polskich księgarni (i zdecydowana większość zagranicznych) ma w ogóle opcję natychmiastowej wysyłki zakupionych książek/artykułów na kindle. Cytuj Link to post Share on other sites
Berlinek 41 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Ja również jestem zdania,ze Kindle to bardzo dobry sprzęt. Zerknij sobie na ten model: http://najtaniej.co/produkt/czytniki-e-bookow/amazon-kindle-paperwhite-2.html Wprawdzie jest trochę droższy ale ma lepszą rozdzielczość i jest bez reklam. Z tańszych proponuję ten model: http://najtaniej.co/produkt/czytniki-e-bookow/pocketbook-mini.html PocketBook mini Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 A jak oceniacie czytniki firmy Onyx? Całkiem okej? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 (edytowane) Ciekawe JAK czytacie na Kindle PDF'y ????? Nie ma opcji Reflow, więc na dobra sprawę nie da się wygodnie czytać PDF'ów. O plikach DOC/X, ePUB można zapomnieć - co kolwiek chcemy na Kindle zrobic to musimy miec komputer i oprogramowanie do konwesji. Nawet tak banalna czynność jak przegranie pliku z jednego czytnika na drugi wymaga komputera, Boox, podobnie jak PocketBook - jest znacznie lepszy od Kindle, ten sam ekran, ma gniazdo na Karty Pamięci, czyta PDF'y z Reflow - więc powiększymy SAMĄ czcionkę a nie jak w Kindle CAŁY dokument - w Kindle musimy "przesówać" stronę na boki - a w Boox'ach nie. Nie musimy konwertować plików - bo MOBI, ePUB, DOC/X, TXT, RTF, FB2, PDF'y czyta bez problemów. Do tego w Boox'ach mamy Androida - więc jak nam nie spasuje program do czytania pobieramy inny :) Onyx Boox jest znacznie wszechstronniejszy, uniwerslaniejszy - i gdy czytamy dużo plików "z sieci" to się lepiej sprawdza. Polecam Ci Onyx Boox C65 Storia - cena w sklepie 349 zł - ekran Eink HD, WiFi, Slot na Micro SD. I NAJWAŻNIEJSZE w C65 MAsz BOCZNE przyciski, które sa mega wygodne, przerzucanie stron jak trzymamy czytnik jedną ręką. Edytowane 9 Maja 2015 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Używam starego kindla i nie zamieniłbym go w tym momencie na innego lub lepszego. Na czytniku czytam książki i do tego go kupiłem i w tej roli świetnie się sprawdza. Używam formatów doc i mobi, konwertować można w kilka sekund za pomocą darmowych programów Książki z pdf konwertuję do doc i jest ok. Czasopism, komiksów ani nic w czym są obrazki nie czytam więc tutaj nie wiem jak z wygodą. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Ale kupując nowy czytnik Boox jest lepszy - NIE musimy nic konwertować :) No i ma Androida - więc mamy masę oprogramowania do czytania. Cytuj Link to post Share on other sites
Latham Boyd 0 Napisano 20 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Dorwalem się do Kindle classic 7touch. Znalazłem go w realu za 259 zł, zdziwiłem się że taki sprzęt mogłem znaleźć w hipermarkecie, e dodatku ostatni egzemplarz. Inne e-booki po prostu do mnie nie przemawiały, słabe recenzje, problemy. Mogę potwierdzić że Kindle jedt najlepszy w swym rodzaju i dołączam się do grona fanów, pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts