Kopytk0 0 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Przymierzam się do kupna lenovo K3 Note. Na necie (ebay, inne sklepy) jest wielu sprzedawców którzy twierdzą że te telefony nadają się na europejski rynek przykładowo http://www.ebay.com/itm/371312332661?_trksid=p2055119.m1438.l2649&var=640430469109&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT GSM/WCDMA/FDD-LTE/TDD-LTE Network 4G:FDD-LTE B1/B3/B7 MHz ; TDD-LTE B38/B39/B40/B41 3G: WCDMA B1/B2/B5/B8 MHz ; TD-SCDMA B34/B39 2G: GSM B2/B3/B8 MHz Jednakże wolałbym kupić bezpośrednio od lenovo (taniej wychodzi + pewny sprzedawca) z chin: http://shop.lenovo.com.cn/product/45012.html Jednakże tutaj jest: Mobile / Unicom 4G, mobile 3G / Unicom 3G, mobile 2G / Unicom 2G I teraz mam zagwostke. Te wszystkie telefony z ebaya (chocby ten co przytoczylem) sa także sprowadzone z chin, co by oznaczalo ze biora od lenovo. Jednakże jest różnica w opisach co strasznie mi mąci w głowie. Ma ktos jakiś pomysł jak to interpretować? Cytuj Link to post Share on other sites
bololabich 1559 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Wiec od czego by tu zaczać....1st Nie zamawiaj z Ebaya takich rzeczy! Pisz na pw zapodam lepsze strony gdzie można zamawiać bezpiecznie i tanio. 2nd Nikt Ci tego nie sprzeda z oficjalnej chińskiej strony lenovo 3nd LTE (z tego co mi wiadomo) jest uniwersalne, a co do 3G musisz brać z modemem WCDMA, tu taki jest więc styka. Radzę też znać o tyle o ile english żeby można się dogadać w razie czego Musisz też przewidziedź podatek, o to pytaj na pw. Sam zamawiałem kilka cell phonów z chiny (luknij moją sygnature XD) i to BYŁ świetny deal ale teraz $$ poszedł mocno do góry i jest to coraz mniej opłacalne ale nadal myślę, że to się raczej opłaca Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez bololabich Cytuj Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Ten na ebayu to chiński sprzedawca. Telefon wysyła bezpośrednio z chin. Jeżeli masz możliwość kupna bezpośrednio od producenta to chyba taka opcja jest lepsza. Jeżeli nie masz możliwości, to pozostaje poszukanie pewniaka na ebayu albo aliexpress, ibuygou itd. Cytuj Link to post Share on other sites
Kopytk0 0 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) @Skome aleś Ty pomocny, może przeczytaj najpierw temat i zobacz, jaki problem ma autor... @bololabich Ja właśnie słyszałem na odwrót, żeby nie kupować z szemranych stron, na których nie mam żadnej gwarancji (jeszcze jak jest paypal to pół biedy). Po drugie czemu mieliby nie sprzedać z oficjalnej, jakieś konkrety czy nie bo nie? Jeśli masz ochotę to możesz podesłać te sklepy na PW. Mogłem zaznaczyć żeby ludzie odpowiadali na temat, bo chodzi mi o pasma, a nie gdzie kupić telefon. Doskonale sobie zdaję sprawę z ryzyka zakupów, nie pierwszy raz jak zamawiam coś z Chin. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez Kopytk0 Cytuj Link to post Share on other sites
bololabich 1559 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Dokładnie tak "bo nie" to tak jak byś chciał ze strony komputronika zamówić procek do Japoni... wyśmieją i tyle.... Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez bololabich Cytuj Link to post Share on other sites
Kopytk0 0 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Czyli to twoje wymysły, które przedstawiasz mi jak coś pewnego? Jeszcze do tego twój przykład jest tak idiotyczny, że po prostu brak słów. Stąd prośba: Mógłbyś już nie spamować w tym temacie? Może dostanę jakąś rozsądną wypowiedź dla odmiany. Cytuj Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Kolega się z kimś na łby pozamieniał. Dostałeś już odpowiedzi, a piszesz o spamowaniu. Nie kupisz z oficjalnej strony lenovo i już. Jeżeli taka odpowiedź Ci nie pasuje, to masz pecha i szukaj szczęścia w życiu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kopytk0 0 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Jeszcze wyskakuje z pyskiem niewyparzonym dzieciak. Przeczytaj o czym jest ten temat półgłówku. Nie wnosisz nic do tematu, zupełne zero czyli dokładnie tym czym jesteś. Zadowolony teraz? Zniżyłem się do twojego poziomu. //Trochę kultury jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Jak tak się będziesz odzywał to pomocy nie uświadczysz. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez spider_1987 Cytuj Link to post Share on other sites
bololabich 1559 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Myślę, że ktoś z obłsugi powinien tu dać bana co najmniej na kilka dni, nie zgodzisz się SKOME? Cytuj Link to post Share on other sites
Kopytk0 0 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 zgadzam się, wam obu za zupełny offtop. Temat jest o pasmach częśtotliwości, a teraz przeczytajcie co wy napisaliście. Ba, nawet to co napisaliscie o sklepach to jakies bzdury wyssane z palca, znaffcy. Cytuj Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Jasne @bololabich. Trzeba zgłaszać. @autor Widać nie masz żadnego pojęcia o tych sklepach, tak samo jak o telefonach. Wymądrza się gość, który uważa, że chińskie telefony mają inne pasmo przenoszenia. Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Cytuj Link to post Share on other sites
Kopytk0 0 Napisano 2 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 ale durnie... a myslalem ze to forum trzyma jeszcze jakis poziom, widac mylilem sie radzę poczytać trochę zanim się wypowiesz, aczkolwiek kto debilowi zabroni odpowiadac w tematach o ktorych nie ma zielonego pojecia Cytuj Link to post Share on other sites
gramacz 33 Napisano 3 Maja 2015 Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 (edytowane) Telefon jest sprzedawany w 2 wersjach. Ma bardzo dobry GPS i Wi-fi. Zreszta sam przeczytaj sobie opinie polaków którzy kupili już Lenovo K3 Note Jedynie na co narzekają to soft od lenovo. Nie jest to czysty andek. Edytowane 3 Maja 2015 przez gramacz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts