dank3n 0 Napisano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Witam. Przeglądałem forum, widziałem tematy z dual simami, ale konkretnego porównania nigdzie nie widziałem, więc postanowiłem założyć osobny temat, aby otrzymać pomoc i Wasze zdanie co do porównania dwóch konkretnych smartofnów. Po wielodniowych poszukiwaniach postawiłem na dwa modele. Pierwszy z nich to Samsung Galaxy A5 Duos, a drugi to Lenovo S90 Sisley. Jeżeli chodzi o kryteria jakimi się kierowałem podczas poszukiwania - na pewno dual sim, abym w jednym smartfonie miał numer prywatny jak i służbowy. Nie zależy mi na wielkich osiągach procesora bo w gry nie gram, ale smartfon musi chodzić płynnie bez zawiech. Wielkość max 5 cali, ekran powinien być wyraźny z dobrą kolorystyką. Bateria powinna wytrzymać cały dzień. Jeżeli chodzi o wygląd to nowoczesny design przez co mam na myśli również to aby był cienki. Tak jak wcześniej wspomniałem w gry nie gram, z telefonu korzystam w miarę normalnie - parę telefonów dziennie, parę smsów, coś w internecie sprawdzę, czasem jakieś foto i to by było w zasadzie na tyle. Obecnie mam Lumię 720, starczy mi Windowsa - sam wygląd i działanie jest OK, ale zraził mnie ten system tym, że niestety sporo aplikacji ma jeszcze problemy z prawidłowym działaniem - więc preferowany przeze mnie system tym razem to powrót do Androida. Porównywałem sobie oba telefonu na różnych serwisach i "na kartce" wyglądają praktycznie identycznie, a jak to wygląda w rzeczywysitośći? Ktoś może miał do czynienia z oboma? Co o tym myślicie? Był bym wdzięczny za Waszą pomoc. Do grona dodaje jeszcze Huawei Honor 6. Dobrze było by usłyszeć kogoś opinię Cytuj Link to post Share on other sites
pietrrokov 122 Napisano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Przede wszystkim jeśli chodzi o osiągi to najlepszy będzie Huawei, ale mówisz, że ci na tym nie zależy dlatego proponowałbym sprawdzone rozwiązanie i wybierz Samsunga. Dlaczego? Już pisze: *w porównaniu do Lenovo ma 2GB RAM co przekłada się na lepsze zarządzanie wielozadaniowością, *aparat na papierze teoretycznie 13Mpix, praktycznie Samsung robi lepsze aparaty i nawet jeśli byłaby tam ta sama soczewka to samo oprogramowanie będzie lepiej wykorzystywało aparat w Samsungu *bardzo dobrej jakości obudowa, według mnie połączenie aluminiowej ramki z plastikową klapką jest najlepszym możliwym rozwiązaniem *na pewno telefon przy sprzedaży kiedyś będzie więcej warto od mało znanego na rynku polskim Lenovo 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts