kaczaj25 24 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Witam, czy opłacalna jest taka wymiana czy lepiej poczekać na jakies nowe karty? Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Jeśli już chcesz wymieniać to na nowego radona r9 300 czekaj do czerwca. http://www.purepc.pl/karty_graficzne/premiera_amd_radeon_r9_300_podczas_targow_computex_2015 1 Cytuj Link to post Share on other sites
decrypterie 257 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Zrobiłem taką wymiane kilka miechów temu z czystej ciekawośći i prócz tego że zyskałem lepszą kulture pracy karty( zmieniałem z R9 290X referenta) na G1 970 to jeśli chodzi o skok wydajnośći zbytnio dużego nie było, temp. dużo zmalała w budzie i ciszej było , nic po zatym, jak kolega wyżej poczekaj chociażby na r9 300 a wtedy może gtx stanieje troche . Wszystko jest kwestią jeszcze ile musiałbyś dołożyć bo trzeba wziąść pod uwagę to że jak wyjdą nowe Radki to twoja straci automatycznie na wartośći. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez decrypterie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Hawk147 6 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 chyba ze sprzedaj jeszcze przed premiera a troche sie pomeczysz bez karty a pare groszy zarobisz na tym Cytuj Link to post Share on other sites
kaczaj25 24 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 własnie tak chce, narazie gram tylko w wot-a i integra w I7 3770 daje rade jakoś Cytuj Link to post Share on other sites
toddlockwood 71 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 to sprzedaj i kup nowego radka. jak chcesz wymieniać na 970 to traci to sens dla mnie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bololabich 1559 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Ja bym czekał na pierwsze benchmarki na dx 12 bo moze sie okazać, że radki pokażą pazury lepszą optymalizacją pod dx 12 Osobiście mam wstręt do Nvidi bo zawsze (poprostu pech) miałem problemy natury technicznej z ich kartami. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlurgH 5 Napisano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Mam takiego Szafirka - podtrzymuję zdanie poprzedników, że wydajnościowo różnicy wielkiej nie zobaczysz -natomiast uzyskasz mniejsze obciążenie na zasilaczu i ( to już pojęcie względne ) lepszą kulturę pracy. Poczekałbym do premiery nowych Radeonów, bo wtedy jest szansa, że GF-y potanieją - zarówno ze względu na konkurencję, jak i ze względu na to, że dolar w przeciągu ostatniego miesiąca potaniał o 20groszy, a w sklepach jeszcze tej różnicy nie widać ( a to jest spadek ponad 5%, życzę sobie co miesiąc taki do lipca ). O cenach nowych Radeonów nie będę się wypowiadał, bo mam wrażenie, że jeszcze samo AMD nie wie, jakie będą <sarkazm>... Cytuj Link to post Share on other sites
Pejo_ 11 Napisano 1 Maja 2015 Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Warto poczekać ten miesiąc i w tedy podjąć stosowna decyzje - jesli Ci sie nie spieszy oczywiście. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts