wkargo 0 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Witam Zastanawiam sie nad kupnem ktorejs z tych kart: Asus Radeon HD5770 512MB DDR5/128b D/H PCI-E lub 1GB GeForce with CUDA GTX 460 Palit 768MB/192bit do sprzetu : Procesor AMD Phenom II X4 955 Quad Core (AM3,125W) Płyta główna Asus M4A88TD-V EVO/USB3 A880G S. AM3 Zasilacz OCZ Stealthxstream 2 500W Prosze o info czy karty adekwatna do proca i zasialtora. Nie zamierzam sie bawic w OC. Prosze o za i przeciw tych 2 kart. Dzieki Cytuj Link to post Share on other sites
sapphirephenix 0 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 No wydajniejsza będzie zdecydowanie ta: GTX460 Cytuj Link to post Share on other sites
bart0ssy 1 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Bierz GTXa 460. Procesor jest odpowiednio mocny, a zasilacz spokojnie udźwignie taki sprzęt. Szkoda tylko, że nie zamierzasz bawić się w O/C. Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Proste że GTX460 - cenowo podobnie a wydajnościowo GTX sporo wydajniejszy , zrozumiałbym gdybyś pytał czy brac GTX260 a ATI 5770 , ale nie w tym przypadku gdy w gre wchodzi GTX460 i 5770 i kazdy ci tu bedzie pisał ze najlepiej tylko tego gtx-a Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Pewnie że 460 ale nie od Palita tylko od Gainwarda lub GB Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Weź GTX 460 od Gigabyte, a na pewno nie pożałujesz Ten jest świetny, cichy, chłodny i tani: http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/1308346 Pograsz we wszystkie gry na wysokich detalach przez kilka lat Cytuj Link to post Share on other sites
Akker 13 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 GTX 460 zdecydowanie. Zdarza się często, że idzie łeb w łeb z GTX285. Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 GTX 460 zdecydowanie. Zdarza się często, że idzie łeb w łeb z GTX285.Tylko, że gdy zrobisz test podkręcania obu tych układów to GTX 460 mocno odjedzie - to po pierwsze, a po drugie GTX 460 pobiera znacznie mniej prądu od GTX 285 Do tego masz grafikę w DX11 - z czasem coraz więcej gier będzie z niej korzystać PS: Jeśli pomogłem to możesz mi dać pochwałę Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Palit GTX460 czy Asus HD5770 Ja zdecydowanie polecam gtx. pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Akker 13 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 GTX 460 zdecydowanie. Zdarza się często, że idzie łeb w łeb z GTX285.Tylko, że gdy zrobisz test podkręcania obu tych układów to GTX 460 mocno odjedzie - to po pierwsze, a po drugie GTX 460 pobiera znacznie mniej prądu od GTX 285 Do tego masz grafikę w DX11 - z czasem coraz więcej gier będzie z niej korzystać PS: Jeśli pomogłem to możesz mi dać pochwałę Oczywiście, że tak. Ale punkt za mój punkt odniesienia służyły taktowania referencyjne. PS: Jeśli pomogłem to możesz się uśmiechnąć Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Oczywiście, że tak. Ale punkt za mój punkt odniesienia służyły taktowania referencyjne. Tylko że jest po prostu mnóstwo wersji GTX 460 które są fabrycznie podkręcone Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Pewnie że 460 ale nie od Palita tylko od Gainwarda lub GB Możesz to jakoś uzasadnić? Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Możesz to jakoś uzasadnić?Palit kosztuje tyle samo co GB z dwoma wentylami (570zł) a Gainward ok. 500zł Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 To raczej chwilowe ceny. Gdy ja kupowałem Palit kosztował 540 zł, Gainward 540 zł, a GB 650 zł. W takim razie na dzień dzisiejszy Palit odpada, ale brać trzeba pod uwagę, że wszystko ciągle się zmienia. Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Osobiście jak najbardziej polecam GTX460 od Pana Gigabyte Miałem go akurat do testów jako kartę do PhysX która współpracowała z moim GTX470 W takim tandemie był to wypas... ale mniejsza.. o to.. nie do tego zmierzam Dlaczego Pan Gigabyte ? 2 wentylatory które bardzo dobrze chłodzą tą kartę.. zarówno na standartowych taktowaniach jak i OC. Mówiąc o OC to na standartowym napięciu dobiłem do 830MHz i pamięci 4000MHz efektywnie... po czym spróbowałem podbić napięcie i ostateczny wynik jaki uzyskałem w pełni stabilny to było 870MHz na GPU i pamięci 4000MHz z czego pamięci więcej nie katowałem Karta grafiki już przy 800MHz odlatuje i osiągi ma niczego sobie... Oczywiście mało się grzeje a temperatury na domyślnych taktowaniach sięgały maksymalnie 65* podczas gier gdzie po OC wzrosły zaledwie o 10 stopni... co dobrze mówi o jakości wykonania tego produktu. Sprawdzałem także poziom hałasu generowany przez ów chłodzenie tej karty... i nawet przy 70% wentylatora... było zapewnione odpowiednie chłodzenie dla karty przy zachowaniu ciszy Wydajna konstrukcja jak za te pieniądze oraz co ważne cicha I tak o to jest to moja REKOMENDACJA dla Autora tematu. Only Gigabyte Pozdrawiam i myślę że jeśli pomogłem i wyjaśniłem wiele zalet tej karty Bo wady to może takie kosmetyczne są Prosiłbym o pochwałe jeśli ten post na to zasługuje Cytuj Link to post Share on other sites
Cri5t 12 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Tak jak poprzednik to ujął, Gigabyte to dobry wybór niedawno właśnie tą kartę nabyłem i jestem z niej usatysfakcjonowany. Ale jeśli jesteś cierpliwy, to poczekaj trochę aż wyjdą nowe Radki może ceny pójdą jeszcze w dół ale to tylko sugestia Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Ja posiadam GAINWARD GTX 460 1GB - maksymalne temperatury na nim nie przekraczaja 55C (w stresie) - a w ogóle nie słychać wentylatora. Tzn. pracuje na dość wolnych obrotach. Ja bym wybrał gainwarda, poza tym jest najbardziej opłacalny - najtańszy, a równie wydajny co inne Szczególnie w wersji 768mb. Fanie gigabajta - GAINWARD też dobra firma, jak i inne (palit, zotac, msi) Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Ja posiadam GAINWARD GTX 460 1GB - maksymalne temperatury na nim nie przekraczaja 55C (w stresie) - a w ogóle nie słychać wentylatora. Tzn. pracuje na dość wolnych obrotach. Ja bym wybrał gainwarda, poza tym jest najbardziej opłacalny - najtańszy, a równie wydajny co inne Szczególnie w wersji 768mb. Fanie gigabajta - GAINWARD też dobra firma, jak i inne (palit, zotac, msi) Oczywiście Gainward i Palit tak... MSI także... ale Zotac nie przemawia do mnie... ich karty fajnie wyglądają i nic po za tym... Ale Gainward jak i Palit będą już bardziej słyszalne po tak wysokim OC jakie miało u mnie miejsce.. niż na Gigabyte... Chociaż nawet nie wiem czy na standartowych chłodzeniach Gainward/Palit doszły by do takich taktów. Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 One standardowo są dosć dobre, szczególnie w wresji 1gb, a z oryginału nakze są po oc, wiec jeśli ktos sie nie zna nie nawet nie warto podkręcać - a i tak pociagnie ładnie prawie wszystkie tytuły Cytuj Link to post Share on other sites
Krychu. 64 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Gigabyte kręci się tylko na rdzeniu do 890MHz, pamięciach 4100MHz i shaderach 1780MHz, to jest jej max ( a temp po takich ustawieniach w stresie wynosi jakieś 67 stopni) :ciekawy: ja bym brał jednak MSI i katował na rdzeniu do 1 GHz chociaż gry wszystkie na maxa śmigają bez OC Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 No msi standardowo jest nieźle podkręcona, aczkoliek na kazdej z tych kart bez oc autor nie powinien mieć problemów na grach Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Gigabyte kręci się tylko na rdzeniu do 890MHz, pamięciach 4100MHz i shaderach 1780MHz, to jest jej max ( a temp po takich ustawieniach w stresie wynosi jakieś 67 stopni) :ciekawy: ja bym brał jednak MSI i katował na rdzeniu do 1 GHz chociaż gry wszystkie na maxa śmigają bez OC A odnośnie MSI to ja bym tak nie zacieszał... bo fakt zdarzają się perełki które robią ten 1GHz ale po jakiego grzyba ? Żeby kolegom się pochwalić ? Jeśli mowa tutaj o wersji HAWK... ale uwierz nie każda robi takie OC.. i wcale to nie jest już potrzebne bo w tedy to już tylko magia cyferek Ale pomyśleć co by się działo gdyby GTX470/480 miał te 950-1000MHz na GPU Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts