Skocz do zawartości

Palit GTX460 czy Asus HD5770

Recommended Posts

Witam

Zastanawiam sie nad kupnem ktorejs z tych kart:

Asus Radeon HD5770 512MB DDR5/128b D/H PCI-E lub 1GB

GeForce with CUDA GTX 460 Palit 768MB/192bit

do sprzetu :

Procesor AMD Phenom II X4 955 Quad Core (AM3,125W)

Płyta główna Asus M4A88TD-V EVO/USB3 A880G S. AM3

Zasilacz OCZ Stealthxstream 2 500W

Prosze o info czy karty adekwatna do proca i zasialtora.

Nie zamierzam sie bawic w OC. Prosze o za i przeciw tych 2 kart.

Dzieki

Proste że GTX460 - cenowo podobnie a wydajnościowo GTX sporo wydajniejszy , zrozumiałbym gdybyś pytał czy brac GTX260 a ATI 5770 , ale nie w tym przypadku gdy w gre wchodzi GTX460 i 5770 i kazdy ci tu bedzie pisał ze najlepiej tylko tego gtx-a

GTX 460 zdecydowanie. Zdarza się często, że idzie łeb w łeb z GTX285.

Tylko, że gdy zrobisz test podkręcania obu tych układów to GTX 460 mocno odjedzie - to po pierwsze, a po drugie GTX 460 pobiera znacznie mniej prądu od GTX 285 :roll: Do tego masz grafikę w DX11 ^^ - z czasem coraz więcej gier będzie z niej korzystać :pajac:

PS: Jeśli pomogłem to możesz mi dać pochwałę :menda:

GTX 460 zdecydowanie. Zdarza się często, że idzie łeb w łeb z GTX285.

Tylko, że gdy zrobisz test podkręcania obu tych układów to GTX 460 mocno odjedzie - to po pierwsze, a po drugie GTX 460 pobiera znacznie mniej prądu od GTX 285 :roll: Do tego masz grafikę w DX11 ^^ - z czasem coraz więcej gier będzie z niej korzystać :pajac:

PS: Jeśli pomogłem to możesz mi dać pochwałę :D

Oczywiście, że tak. Ale punkt za mój punkt odniesienia służyły taktowania referencyjne.

PS: Jeśli pomogłem to możesz się uśmiechnąć:menda:

Osobiście jak najbardziej polecam GTX460 od Pana Gigabyte ;) Miałem go akurat do testów jako kartę do PhysX która współpracowała z moim GTX470 :pajac: W takim tandemie był to wypas... ale mniejsza.. o to.. nie do tego zmierzam ;) Dlaczego Pan Gigabyte ? 2 wentylatory które bardzo dobrze chłodzą tą kartę.. zarówno na standartowych taktowaniach jak i OC. Mówiąc o OC to na standartowym napięciu dobiłem do 830MHz i pamięci 4000MHz efektywnie... po czym spróbowałem podbić napięcie i ostateczny wynik jaki uzyskałem w pełni stabilny to było 870MHz na GPU i pamięci 4000MHz z czego pamięci więcej nie katowałem :) Karta grafiki już przy 800MHz odlatuje i osiągi ma niczego sobie... :) Oczywiście mało się grzeje a temperatury na domyślnych taktowaniach sięgały maksymalnie 65* podczas gier gdzie po OC wzrosły zaledwie o 10 stopni... co dobrze mówi o jakości wykonania tego produktu. :) Sprawdzałem także poziom hałasu generowany przez ów chłodzenie tej karty... i nawet przy 70% wentylatora... było zapewnione odpowiednie chłodzenie dla karty przy zachowaniu ciszy :) Wydajna konstrukcja jak za te pieniądze oraz co ważne cicha :)

I tak o to jest to moja REKOMENDACJA dla Autora tematu. Only Gigabyte :!:

Pozdrawiam i myślę że jeśli pomogłem i wyjaśniłem wiele zalet tej karty :) Bo wady to może takie kosmetyczne są :) Prosiłbym o pochwałe jeśli ten post na to zasługuje :)

Tak jak poprzednik to ujął, Gigabyte to dobry wybór niedawno właśnie tą kartę nabyłem i jestem z niej usatysfakcjonowany. Ale jeśli jesteś cierpliwy, to poczekaj trochę aż wyjdą nowe Radki może ceny pójdą jeszcze w dół ale to tylko sugestia ;)

Pozdrawiam Serdecznie :)

Ja posiadam GAINWARD GTX 460 1GB - maksymalne temperatury na nim nie przekraczaja 55C (w stresie) - a w ogóle nie słychać wentylatora. Tzn. pracuje na dość wolnych obrotach. Ja bym wybrał gainwarda, poza tym jest najbardziej opłacalny - najtańszy, a równie wydajny co inne ;) Szczególnie w wersji 768mb.

Fanie gigabajta - GAINWARD też dobra firma, jak i inne (palit, zotac, msi) :)

Ja posiadam GAINWARD GTX 460 1GB - maksymalne temperatury na nim nie przekraczaja 55C (w stresie) - a w ogóle nie słychać wentylatora. Tzn. pracuje na dość wolnych obrotach. Ja bym wybrał gainwarda, poza tym jest najbardziej opłacalny - najtańszy, a równie wydajny co inne ;) Szczególnie w wersji 768mb.

Fanie gigabajta - GAINWARD też dobra firma, jak i inne (palit, zotac, msi) :)

Oczywiście Gainward i Palit tak... MSI także... ale Zotac nie przemawia do mnie... ich karty fajnie wyglądają i nic po za tym... Ale Gainward jak i Palit będą już bardziej słyszalne po tak wysokim OC jakie miało u mnie miejsce.. niż na Gigabyte... Chociaż nawet nie wiem czy na standartowych chłodzeniach Gainward/Palit doszły by do takich taktów. :pajac:

Gigabyte kręci się tylko na rdzeniu do 890MHz, pamięciach 4100MHz i shaderach 1780MHz, to jest jej max ( a temp po takich ustawieniach w stresie wynosi jakieś 67 stopni) :ciekawy: ja bym brał jednak MSI i katował na rdzeniu do 1 GHz ;)

chociaż gry wszystkie na maxa śmigają bez OC :)

A odnośnie MSI to ja bym tak nie zacieszał... bo fakt zdarzają się perełki które robią ten 1GHz ale po jakiego grzyba ? Żeby kolegom się pochwalić ? Jeśli mowa tutaj o wersji HAWK... ale uwierz nie każda robi takie OC.. i wcale to nie jest już potrzebne bo w tedy to już tylko magia cyferek :pajac: Ale pomyśleć co by się działo gdyby GTX470/480 miał te 950-1000MHz na GPU ;)