Grzesiek1010 23 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam wszystkich! Przekopałem chyba całeee gooogle wszystkie fora jakie tylko można było i nadal nic z 1000konfiguracji i nadal nic... Posiadam neo 512 z modemem speedtouch 330 (aplikacja od neo usunięta same sterowniki od modemu i utworzyłem połączenie) uTorrent 1.8.2 ściąganie torrentem to masakra 5-15kb/s no szaaał jest jak 35 wskoczy :shock: !!! I transfer ciągleee spada ciągle rooośnie spaaadaa i rośnniieee w góreee i w dół no...noo choroby lokomocyjnej idzie dostać!!! Z przeglądarki ciągnie max 65kb/s Ściągam plik torrent seedów (33!!! wtf???)760 peerów (124)8650 i idzie i idze no masakra... czy ktoś posiada jakieś racjonalne wytłumaczenie i posiada tak samo jak ja ten badziew zwany Neostrada oraz pobiera pliki Utorrentem i śmiga mu elegancko potrafi mi ktoś pomóc ??? Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Z przegladarki bedzie Ci sciagalo cos w granicach 75kb/s bo to 512 kbps i wiecej raczej Ci nie poleci. A co do µTorrent to powiem Ci tak ze to zalezy jeszcze na jakiego torrenta trafisz. Ja obecnie posiadam dosc duze lacze i czasem predkosci sa kosmiczne... od 10kb/s do 40 kb/s leci jak krew z nosa no ale coz nic na to nie poradzisz jak ktos nie seeduja tylko sciaga (tzw. pijawa :twisted:) to jak nie trafisz na dobrego torrenta to mozesz sciagac dany plik nawet pare dni wiec nie masz sie czym przejmowac ustaw sobie wykorzytywanie lacza na "wysokie" a limit wysylanie daj ponad 10 kb/s powinno byc dobrze jesli cos zle napisalem lub podalem zle wskazowki to koledzy mnie poprawia wrazie czego. Pozdrawiam mam nadzieje ze pomoglem Cytuj Link to post Share on other sites
Grzesiek1010 23 Napisano 6 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 aaa właśnie udostępnianie mam bez limitu sciąganie do 70 bo więcej i tak nie poleci...matko to jeszcze 15H... Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ściąganie "ze stron" z prędkością 65kB/s to jak najbardziej optymalna prędkość dla złącza 512kb/s (1kB= 8kb). Podobną prędkość powinieneś osiągać również korzystając z Torrentów przy odpowiednio dużej ilości peerów/seedów. Skoro tak nie jest, to kilka podstawowych pytań: Czy używasz routera? Jaki masz system operacyjny? Jakiego klienta sieci Torrent używasz? Jaki masz numer buta? Czy używasz firewall'a? Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 torrenty zawsze ściąga się wolniej a teraz coś zmienili ja też z torrentów już nie ściągam były to 50-70kb... no to sory mam neta 5mb żadna radiówka ... pzdr !! Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Masz upload 128kbps? To ustaw limit na upload na 8KB/s (połowa) i będzie śmigać. Ja od zawsze mam 16KB/s (u mnie połowa) i w uTorrencie to jest optymalne. Dam więcej, dowload spada. Mniej - to samo. Mam transfery na poziomie 95% łącza. Potestuj tez inne torrenty z duża liczbą seed. Jesli one tez kiepsko, to problem leży gdzieś indziej. Cytuj Link to post Share on other sites
pilz-e 0 Napisano 9 Maja 2009 Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 em, sory ale 33 seedy na 700 seedów, czy to aby nie zbyt mało, żeby żądać nie wiadomo jakich prędkości? powyższe posty to ofcoz prawda, czyli ilość seedów/peerów (w ogóle jakość ICH łącza i z jaką prędkością wysyłają), trzeba także ustawić odpowiedni up (za dużo źle, a szczędzenie błędnie myśląc, że transfer dl będzie szybszy też szkodzi a nie pomaga), oczywiście firewall, dobra konfiguracja programu (poł. przychodzące)... a system jaki? XP ma automatycznie ograniczoną ilość połączeń do 10, a odblokować możesz przy pomocy prostego programu XP Antispy, niektórzy klienci BT mają łatkę xp w docelowym folderze (uT chyba nie) może uT nie jest dobry dla twojego łącza? nie wiem czy to nadal obowiązuje, ale kilka lat temu trzeba było samemu testować, który klient pasuje pod łącze btw. u mnie na XP SP2 nigdy nie było problemów, nawet jeśli umknęło mi odblokowanie ilości połączeń ważne jest czy masz łącze dla siebie czy podzielone? jeśli podzielone to masz ip wewnętrzne, dodatkowo transfer jest dzielony na resztę użytkowników poza tym - zarejestruj się na prywatnych trackerach (czasem to trudne zadanie )... może być ledwo kilka seedów, ale transfer taki że komp odleci , w porównaniu do publicznych trackerów z których korzystają pijawy Cytuj Link to post Share on other sites
Dragon 5 Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Dokładnie tak jak powiedział torture, ogranicz wysyłanie do 8kB/s. Ja mam neo 1Mb i wysyłanie mam 7kB/s i jak się dobrze podłączy to ciągnie cały czas 120-130kB/s. PS. Nie ograniczaj za to poniżej 6kB/s bo także ci download spadnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts