PawelQ 107 Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Witam.Jako że idą komunie (sic!) trzeba by coś było kupić.Wybór padł na telefon i z tym zwracam się do Was.Potrzebuję telefonu do 800 PLN, w stanie Nowym, bez umowy, w rozmiarze 4,3 - 4,6 cala, na Androidzie.Przeznaczenie telefony będzie dziwne, bo służyć będzie do.. gier, co za tym idzie na dalszy plan schodzi aparat, jakość dźwięku itd. (też byłem za tabletem, ale zostałem przegłosowany)Szczerze w ogóle nie orientuję się w tym wszystkim, jaki model, proc, ram itd.W oko mi wpadł SAMSUNG i9195 Galaxy S4 MINI LTE, ale wolę się dopytać znających temat. Dzięki za sugestie i podpowiedzi. Cytuj Link to post Share on other sites
pietrrokov 122 Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Jedynym wartym rozważenia telefonem z takim rozmiarem wyświetlacza jest Sony Xperia Z1 tylko będziesz musiał trochę naciagnąć budżet. W takie telefony jak podany wyżej to nie warto "inwestować" bo nie są warte swojej ceny. Cytuj Link to post Share on other sites
PawelQ 107 Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Jedynym wartym rozważenia telefonem z takim rozmiarem wyświetlacza jest Sony Xperia Z1 tylko będziesz musiał trochę naciagnąć budżet. W takie telefony jak podany wyżej to nie warto "inwestować" bo nie są warte swojej ceny. Niestety.. i za drogi i za duży. Cytuj Link to post Share on other sites
pietrrokov 122 Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Przepraszam zapomniałem napisać, że chodzi o wersje Compact, a ona ma 4,3 cala. edit: telefon na allegro kupisz spokojnie za 900zł jak się z kimś dogadasz lub poszukasz dłużej. Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez pietrrokov Cytuj Link to post Share on other sites
vankarol 6 Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Xperia Z1 Compact to dobry wybór, ale może skoro ma być tańszy to taki myPhone Infinity? To wcale niegłupi pomysł, bo wygląda dobrze, cenowo przystępny, a specyfikacja całkiem okej i ten model ma naprawdę dobry ekran, a to przecież do gier potrzebne Cytuj Link to post Share on other sites
Spoks 11 Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) myPhone Infinity jest ciut większy 4,7" , do gier jak najbardziej, a dodatkowym atutem dla dziecka będzie obsługa gestów, taki "bajer" Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez Spoks Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) A nie uważacie że taki stosunkowo drogi smartfon dla dziecka z podstawówki to lekka przesada ? Zobacz LG G2 mini. Znacznie tańszy ale dla dziecka powinien być wystarczający. Około 500 z hakiem Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez dawid0032 Cytuj Link to post Share on other sites
PawelQ 107 Napisano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Tak się zastanawiam.. Osobiście mam L735. Przejrzałem sklep i w sumie nie wiem czy są jakieś "normalne" gry na Androida których nie ma na WP. Tak jakoś rozsadek bije mi się z zachcianką po głowie :-) dawid0032 dobrze kombinujesz ;-) takie czasy że dziecku na komunie "daje się" więcej niż młodej parze na nową drogę życia, ale to taki prywatny wywód. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 No dokładnie. Bez quada, laptopa za 3 tysie, ps4 albo nowego drogiego smartfona nie ma komunii a prawda jest taka że takie dziecko z pierwszych kilku klas podstawówki będzie na nim tylko grało i ewentualnie rozmawiało z rodzicami i dziadkami i wykorzysta jego potencjał tylko w kilku procentach a dodatkowo może go szybko zniszczyćbalbo zgubić no ale jak ktoś koniecznie chce tak dużo wyłożyc to już jego sprawa ale osobiście twierdzę że nie ma sensu Więc taki G2 mini, L90 albo Xperia M2 byłyby wystatczające w zupełności 1 Cytuj Link to post Share on other sites
PawelQ 107 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Samsung Galaxy Ace 4 LTE SM-G357FZ SAMSUNG i9195 GALAXY S4 MINI SONY XPERIA M2 D2303 / D2306 LG G2 Mini Rozważam takie opcje Pomożecie w wyborze ? ;-) Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Toż to żaden wybór. G2 mini>m2 i koniec. Na samsunga nie patrz nawet. Cytuj Link to post Share on other sites
PawelQ 107 Napisano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 To teraz ostatni motyw Sony Xperia E4g vs SONY XPERIA M2 D2303 / D2306 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts