Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam mam taki dylemat czy na obecną chwilę opłaca się zakupić dość już stary model 5s ? 

Obecnie posiadam Samsung Galaxy S Advance, GT-i9070 jest to dość użyty sprzęt , mianowicie mam problemy z zasięgiem Orange, android już się przycina , słaby aparat no po prostu złom.W nowym fonie chciałbym zmienić operatora na PLAY może to poprawi zasięg.Do przeznaczenia mam około 2000zł na telefon właśnie pierwsze wpadł do głowy Iphone ponieważ nigdy nie miałem styczności z iOs. Od nowego telefonu oczekuje płynnego działania systemu i dobry przedni jak i tylni aparat. Proszę o opinie oraz propozycję czy jednak postawić na Andrioid czy iOs bo Windows odpada.

Edytowane przez bendzik12

Mam IPhone 5s od września 2014 roku. Wybrałem wtedy ten telefon, ponieważ chciałem telefonu, który będzie działał płynnie i nie zacinał sie. Nie zawiodłem sie, od początku telefon nie zawiesił ani nie przyciął ani rau. Można powiedzieć, ze jest nie zawodny. Z całego serca polecam.

JEśli chcesz mieć kompletnie zamknięty system, bez możliwości rozszerzenia pamięci, i masz zamiar przepłacić to weź sobie iosa. Za 2 tysie na androidzie znajdziesz naprawde wiele fajnych urzadzeń a jak chcesz system który się świetnie rozwija i się nie zacina ale nie robi takich problemów jak ioes to weź windows phonea. 

nie robi takich problemów jak ioes

3 przykłady bym prosił, bo nie znam.

masz zamiar przepłacić to weź sobie iosa.

Topowe urządzenie Samsunga - Galaxy S6 - kosztuje ponad 3 tysiące złotych.

Topowe urządzenie Apple - iPhone 6 - kosztuje ok 2500 zł.

Seems legit.

to weź windows phonea.

Windows odpada.

Autorze, liczy się dla Ciebie tylko aparat i płynność?

3 przykłady bym prosił, bo nie znam.

Brak wymiennej baterii.
Brak custom romów
Brakl kart rozszerzeń.
Musisz korzystać z itunesa.
Ogólna zamkniętość i sterylność systemu.

Topowe urządzenie Samsunga - Galaxy S6 - kosztuje ponad 3 tysiące złotych. Topowe urządzenie Apple - iPhone 6 - kosztuje ok 2500 zł.   Seems legit.

Nie napisałem że s6 to dobry wybór. 

Brak wymiennej baterii.

Jak połowa dzisiejszych smartfonów, poza tym nie ma czegoś takiego jak niewymienna bateria, po prostu jest trudniej.

Brak custom romów

I bardzo dobrze. Stabilność nieosiągalna dla innych systemów, święty spokój - dla ludzi, którzy nie mają czasu nie pierdoły i problemy iPhone jest świetny.

Brakl kart rozszerzeń.

Zgoda. Mogliby trochę zmienić politykę i wrzucić tam slot kart.

Musisz korzystać z itunesa.

Tęsknię za iTunesem mając Samsunga. Mega intuicyjny program jeśli się go opanuje.

gólna zamkniętość i sterylność systemu.

Jak wspomniałem wyżej - bardzo dobrze. Nadaje się i do zabawy, i do biznesu, a jest sprawny i działa płynnie.

Nie napisałem że s6 to dobry wybór.

Ale mówisz, że Apple to przepłacanie, a to od pewnego czasu bzdura.

• Popieram 3

Co do cen. Iphony były drogie zawsze. Teraz inni producenci poszli w ich ślady z cenami. Tyle że apple długo cene trzyma. Stary 4s z 8gb wbudowanej pamięci nowy w sklepie 1000 to lekkie przegięcie. Ma też to plusy przy sprzedaży. Urządzenia na androidzie szybciej spadają z ceny

Nie twierdze że nie są dobre bo są bardzo dobre tylko większości osób na nie nie stać mimo że by je chcieli

Napisze tak: przez rok czasu uzywałem samsunga S2 po aktualizacji do andka 4.1.2 telefon sie zawieszał, przycinał, bateria zaczęła krócej trzymać wiec go sprzedałem i kupiłem iPhone 5c 16GB, bardzo fajny telefon tylko trochę brakowało mi w nim pamięci, wiec go sprzedałem (kupiony za 1600 sprzedany za 1200 po 8 miesiącach) i kupiony iPhone 5 32GB, do tej pory otrzymuje aktualizacje (nie tak jak modele z Androidem ze 2 góra 3 aktualizacje i koniec) telefon dalej działa tak jak z iOS 6.

Ja też polecam Ci iPhone, kupiłem swój w listopadzie zeszłego roku i telefon nie zaliczył ani jednej wpadki. Czytnik linii papilarnych działa jak należy ( nie wiem skąd opinie, że jest niedokładny), telefon dostaje aktualizacji w momencie kiedy te się pojawiają (nie jak w przypadku większości telefonów z Androidem, gdzie trzeba czekać miesiące na aktualizacje a jak masz telefon starszy niż rok to takowej już nie dostaniesz). Poprzednie telefony z androidem na pokładzie mnie zawiodły, miały być topowe a były takie przez dwa może trzy miesiące i po tym czasie należało robić reset żeby telefon chodził płynnie i nie sprawiał kłopotów. Nie mówię, że z tym najnowszym sprzętem będzie tak samo, bo to niby wszystko wina nakładki od producenta, ale jak już się człowiek zrazi to później będzie ciężko go przekonać do tego, że jednak się myli.

Tak jak mówiłem na początku, polecałbym Ci iPhone 5s, na pewno będzie Ci służył długo i się nie zawiedziesz.

Kup w wersji nie mniejszej niż 32GB, wiem co mówię. Miejsca nigdy za wiele a różnica w cenie nie jest kolosalna. Nie mówię, że te 16GB to mało, bo posiadam dwa takie telefony, jeden 32 a drugi 16 i nie było sytuacji w której musiałem coś usunąć. Ale prawda jest taka, że brak możliwości rozszerzenia jest wielkim minusem w przypadku telefonów z pod znaku nadgryzionego jabłka.

Pozdrawiam