mlodyrado 0 Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Pomocy ! Zrobiłem unroot'a nexusa 4, wszystko pieknie chodziło przez pierwsze 15 min. Zawiesił się więc postanowiłem go zresetować, po włączeniu wyskakuje napis Google, i zaczyna sie ładować ( te latające kropeczki, android 5.0 ) i tak w kółko. Troche poszperałem i wiem tylko tyle, że to jest brick, ale poradniki są w angielskim i nie za bardzo rozumiem co tam mówią i utrudnia to pracę. Siedziałem nad rozwiązaniem 3h i nic.. opadam z sił. Co mam zrobić w tej systuacji ? Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 http://forum.android.com.pl/topic/120851-przywracanie-n4-do-stanu-fabrycznego-unbricking/Może tutaj coś znajdziesz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Spróbuj wejść do recovery i zrób wipe dalvik i cache partition. Jeżeli nie pomoże to korzystaj z różnych poradników. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Nie brick, tylko bootloop. Recovery -> wipe i po sprawie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dvbbs 15 Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 dokładnie. wejdź do recovery (znajdziesz w necie bez problemu jak to zrobić) zrób wipe data i wipe cache ew. możesz jeszcze wipe dalvik cache (znajdziesz chyba w zakładce advanced). telefon będziesz miał jak z pudełka - bez żadnych aplikacji, kontaktów itp. Jeśli to nie pomoże to próbuj wgrać oficjalny system programem KDZ, wtedy już musi działać. Poradników jak to zrobić na necie mnóstwo. Jakbyś miał problemy to pisz pw, pomogę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Spróbuj na początku bez wipe data, może się obędzie bez kasowania wszystkiego. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dudek079 66 Napisano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Od siebie polecam program Nexus Root Toolkit. Kilka kliknięć i po sprawie. http://forum.android.com.pl/topic/89467-wugs-nexus-root-toolkit-v204-040215/ Instrukcja jak wgrać oryginalny rom jest trochę niżej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mlodyrado 0 Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Taki problem że nie mam zadnego dalvika, wipe juz robilem i nie pomaga Jeszcze jest taki problem że tam wszędzie ( nexus toolkit ) trzeba debugowanie włączyć a jak mam to zrobić bez telefonu ? EDIT: Dzieki wszystkim za pomoc, juz działa :3 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts