marcoxnt 0 Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam serdecznie tak jak w temacie chciałbym zmodernizować mój pc (najbardziej myśle nad zmiana płyty głównej i procesor) Aktualnie posiadam Procesor AMD Athlon 4850e Płyta główna Asus M3N78 SE Pamięci ram DDR 2 3 gb 800 mhz (lecz dostałem ostatnio od kolegi sprawne ddr3 2 gb 1333 mhz i jestem gotów sprzedać ddr 2 w celu zdobycia dodatkowych pieniędzy na większa ilość ramów ddr 3) Grafika 9800 GT (najmniej zależy mnie na zmianie grafiki lecz myślałem sprzedać swoja karte i kupic np raedon 5770 lub coś taniego) Dysk 500 gb Zasilacz 450 w Co najlepiej kupić ? Zależy mnie na 4 rdzeniowym procesorze Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez marcoxnt Cytuj Link to post Share on other sites
psychics 174 Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) jaki posiadasz zasilacz? Tutaj marka i model ma kluczowe znaczenie dla końcowego wyglądu zestawu. Przy takim budżecie odrazu można sobie podarować nowę części, niestety, ale ciężko będzie coś sensownego złożyć. Po odsprzedaniu starego sprzętu i dołożeniu do w/w kwoty można coś spróbować złożyc z używanych częsci. zakładamy, że zasilacz to nie jest jakiś no name bez certyfikatu, a dysk jest w dobrym stanie,to będzie je można wykorzystać w nowym zestawie. Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez psychics Cytuj Link to post Share on other sites
kamilq 1 Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Jakie przeznaczenie komputera? Jak do gier to faktycznie wypadałoby mieć tak z min 2 razy tyle Cytuj Link to post Share on other sites
marcoxnt 0 Napisano 24 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Do gier nie potrzebuje kompa (mam od tego konsole ) chciałbym zmodernizować komputer do programów i ogólnie do lepszego dzialania zasilacz sprawdze w niedziele jak będę mial dostęp do niego ale pamietam ze jakis firmowy:) a dysk sprawny w 100 % Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts