aki41 0 Napisano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam Pytanie czy też problem dotyczy płyty Asus Z97 Pro Gamer a dokładnie podświetlenia LED które oddziela kartę dźwiękową od reszty płyty. Podświetlenie nie wyłącza się po zamknięciu systemu. Wiatraki dyski zatrzymują się a podświetlenie nie gaśnie. Dopiero odłączenie od zasilacza wyłącza to podświetlenie.W UFEI jest tylko opcja włączenia lub wyłączenia tego podświetlania nic więcej nie znalazłem na ten temat. W związku z tym moje pytanie czy uszkodzona jest płyta ponieważ nie wyłącza podświetlania czy po prostu ten typ tak ma i trzeba się przyzwyczaić. Pozdrawiam. Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez aki41 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Kratos 174 Napisano 22 Kwietnia 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) To normalne w płytach asusa. Jak chcesz żeby komputer całkowicie gasł po zamknięciu systemu poszukaj w zaawansowanych opcjach w uefi stanów oszczędnościowych, jeżeli dasz je na enabled to komputer chwilę po wyłączeniu powinien całkowicie gasnąć. U mnie jest w Advanced > APM > ErP Ready dajesz na Enabled (np. S4 + S5) Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez Kratos 1 Cytuj Link to post Share on other sites
aki41 0 Napisano 23 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Witam wszystkich. da się wyłączyć to podświetlanie tak jak napisał: U mnie jest w Advanced > APM > ErP Ready dajesz na Enabled (np. S4 + S5) Wchodzimy w UFEIAdvanced mode (F7) - Advanced - APM - ErP Ready - Enable (S4 + S5) lub (S5)Dziękuje za zainteresowanie tematem i pomoc. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Andre_NH 0 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Witam, co oznaczają S4 i S5? Są to jakieś sekcje zasilania? --- Ok poczytałem, są to stany poziomu uśpienia komputera. Edytowane 7 Czerwca 2015 przez Andre_NH Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts