kayis 0 Napisano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Cześć. Potrzebuję w miare taniego 23-24'' monitora. Wykorzystywany będzie głównie do grafiki i gier, z naciskiem na grafikę (zapalonym graczem grającym po ~6h dziennie nie jestem, więc TN odpada, wybór padł na matowego IPSa). Wymagania: - Full HD - 1920 x 1080 - Flicker free - Brak smużenia (ewentualnie delikatne, niezauważalne) - Matowa matryca - Czas reakcji <5ms (5ms też wchodzi w grę) - Fajnie by było gdyby miał te 75Hz chociaż - Jak najlepsze odwzorowanie barw W zasadzie jedyną grą w jaką gram to CS:GO, ale pogodziłem się z tym, że na 120Hz nie mam co liczyć Co możecie mi polecić w przedziale cenowym 600-700zł (wiadomo, że jak znajdzie się coś "superhiper" nieco drożej to też ujdzie) spełniającego te wymagania? Kumpel ma i poleca mi LG 23ea63V-P, ale nie można go już nigdzie znaleźć, więc szukam czegoś podobnego Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez kayis Cytuj Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Do grafiki nic, monitory typowo graficzne zaczynają się od ponad 2000zł. Kumpel ma i poleca mi LG 23ea63V-P, ale nie można go już nigdzie znaleźć, więc szukam czegoś podobnego To Źle Ci poleca, monitory graficzne muszą mieć kilka ważnych cech, stabilne podświetlenie matrycy, pokrycie konkretnego gamutu i dobrą liniowość. Za 700zł tego nie dostaniesz. Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Czas reakcji <5ms (5ms też wchodzi w grę) Mówimy o tym co producent napisał na pudełku czy tym co jest wartością potwierdzoną przez pomiar dokonamy przez któryś z portali branżowych Cytuj Link to post Share on other sites
kayis 0 Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Mówimy o rzeczywistej wartości co do tej grafiki to to raczej będzie grafika amatorska/polprofesjonalna, dużo osób lubi się bawić grafika czy nawet czerpać z tego jakieś profity a nie każdego od razu stać na monitor za 2.5 tys. zl Cytuj Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Ale za 700zł nie kupisz nawet sensownego monitora do biura. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts