yOwie 0 Napisano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Witam, Posiadam pendrive Kingston DT100G2 o pojemności 8GB. Głównie siedział w TV i odtwarzałem z niego filmy. Jakiś czas temu potrzebowałem zrobić bootowalnego Windowsa, użyłem do tego "rufusa 2.0" albo "WinSetupFromUSB" - nie pamiętam. Gdy skończyłem sformatowałem go, nagrałem film, podłączyłem do TV, wyświetliło info, że "wykryto urządzenie USB". Ale gdy chciałem wyświetlić zawartość to dostałem komunikat "brak urządzenia". Pendrive znowu formatowałem, NTFS, FAT32, włączałem defragmentacje, nic z tego, nie wyświetla zawartości w TV. Sprawdziłem go programem HDTune i wydaje się w porządku. Komputer nie ma z nim problemu, nagrywa, odtwarza a TV się obraziło. W czym może tkwić problem? Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Bragz 6 Napisano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Spróbuj sformatować na system exFAT (FAT64), w moim przypadku (sony bravia) to jedyny sposób by telewizor prawidłowo odczytał pamięć zewnętrzną. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie yOwie 0 Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Spróbuj sformatować na system exFAT (FAT64), w moim przypadku (sony bravia) to jedyny sposób by telewizor prawidłowo odczytał pamięć zewnętrzną. Tak zrobiłem, niestety dalej nic telewizor też sony. Dziwi mnie to wszystko, przedtem normalnie odtwarzał z tego pendraiwa. @edit Udało się. Piszę bo może komuś to się przydać. Użyłem programu "HP USB Disk Storage Format Tool 2.2.3" i sformatowałem pendraiva na FAT32 bez opcji "Quick". Telewizor teraz widzi zawartość pendraiva i normalnie odtwarza filmy. Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez yOwie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts