SoundsGreat 1647 Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 W obrazie raczej nic się nie skopie Chodzi o to, że właściwie jest już używany przez dobre pół roku. A zakupiliście produkt nowy. edit// i jest 1400'tny post Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2010 a powiedz mi jeszcze. Jak włączasz TV to wystarczy, że nadusisz ten czerwony przycisk na pilocie czy musisz go chwilę przytrzymać? Bo ja muszę przytrzymać i po chwili jest cyknięcie i się załącza Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 21 Października 2010 Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Tak jest w każdym Panasie. Dlatego też kiedyś były problemy z pilotami wielofunkcyjnymi, bo generowały tylko krótki sygnał - obecnie uległo to zmianie i nie ma żadnych problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2010 To dobrze, bo myślałem, że może coś jest nie tak. Z magnetowidem już sobie poradziłem. Użyłem przejściówki Euro>chinch w razie jakby ktoś miał podobny problem Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 22 Października 2010 Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Ja się zastanawiam Przemku, czy czasem przez pomyłkę tych swoich cinchy nie ładowałeś to componenta :ciekawy: Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2010 oj nie, było wiele kombinacji i nic. Obojętnie w jakie wejście bym nie włożył Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 23 Października 2010 Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Nie robi się kombinacji, tylko podłącza się po prostu do odpowiedniego No ale grunt, że działa. Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 24 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2010 A powiedz mi czy wiesz może jak wyłączyć opcje taką, że w czasie oglądania czegokolwiek nagle kontrast przestawia się na dynamiczny i pojawiają się napisy na ekranie z reklamami technologii tego telewizora Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 24 Października 2010 Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Pierwszy słyszę o czymś takim... Łączę to z tym prześwieconym 100-cem godzin - TV stał pewno na wystawie a rzecz o której mówisz to demo... nie wiem co z tym zrobić, musisz iść do sklepu. BTW myślę, że Twój przykład dobrze obrazuje, że kupowanie TV "na miejscu" nie oznacza braku problemów. TV ze sklepu internetowego nie mógł by być powystawowym, gdyż sklepy internetowe nie posiadają wystawy Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Już chyba się z tym uporałem. Przywróciłem ustawienia fabryczne, skonfigurowałem samemu telewizor i jak na razie nie ma tego o czym pisałem. Podejrzewam, że telewizor był ustawiony na tryb "sklep" i stąd pojawiały się dema promujące kluczowe funkcje tego telewizora np. 600Hz, współczynnik kontrastu itp. Co do samego telewizora, co prawda tydzień to może nie aż tak dużo czasu, ale mogę zrobić małe podsumowanie. Telewizja cyfrowa naziemna(SD) - jakość wyświetlanego obrazu zaskoczyła mnie(pozytywnie). Spodziewałem się, że obraz jakiś specjalnie ładny nie będzie jednak ku mojemu zdziwieniu wygląda całkiem przyzwoicie i przyjemnie się ogląda. Telewizja analogowa - tutaj już obraz nie jest taki ładny, ale mając dostęp do naziemnej cyfrowej i tak tego nie używam Kasety VHS - tutaj zbyt wiele nie można się spodziewać, jednak jakość jest znośna i da się oglądać. Filmy DVD/nagrania z wesel - przyjemny dla oka obraz. Z bliska co prawda zbyt piękny to on nie jest, ale powyżej 1,5-2 metrów już jest dobrze Film 720p - obraz bardzo ładny, nie ma się za dużo o czym rozpisywać, po prostu radość dla oka gry z PC - gra się bardzo dobrze. Sprawdziłem 2 gry: FIFĘ i CoD:MW2. FIFA - cudo. CoD - też się grało fajnie, wszystko dobrze wyglądało. Tyle, że nie wiem jakby się grało w multi ( czy obraz nie byłby za duży) bo nie miałem jak podłączyć kompa, żeby było wygodnie do siedzenia tylko klęczałem mając myszkę i klawiaturę na podłodze. I w odróżnieniu od robienia zadań domowych, to do grania taka pozycja nie jest zbyt wygodna Co do głośników to szału nie robią, ale do oglądania telewizji w zupełności wystarczą. Natomiast jeśli ktoś jest kinowym maniakiem, to nie obędzie się bez wydatku na kino domowe Myślę, że w miarę opisałem wrażenia z użytkowania telewizora. No i uważam, że te 42cale są w sam raz i 50 byłoby jednak za duże do tego pokoju. Tak więc oboje z tatą jesteśmy zadowoleni Cytuj Link to post Share on other sites
milosztor 0 Napisano 14 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Ja ma jeszcze pytanko. W sklepie widziałęm koło sibie model G20 i S20 i zauważyłem, że przy ciemnym tle z jasnymi napisami w modelu S20 napisy sa jakby podwójne (takie odbicie jest lekkie) w modelu G20 czegoś takeigo nie ma. O co z tym chodzi? Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 14 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 nie wiem o czym mówisz, nie widziałem takiej przypadłości. Co więcej - te modele różnią się matrycą, ale nie sposobem budowy, więc to jest wręcz... nierealne. Cytuj Link to post Share on other sites
milosztor 0 Napisano 15 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Kurcze byłem w sklepie i to widziałem. Nie wiem, może jakoś pozmieniali coś żeby wcisnąć droższy model, ale było to widać. Leciały na obu telewizorach te same reklamy. Carne tło i napisy jasne. Na modelu G20 wszystko wyglądało normalnie (głęboka czerń i napisy w porządku). Na modelu S20 trochę słabsza czerń no i jak się patrzyło trochę z boku lub z góry to było widać, że napisy są podwójne (za tymi głównymi jakby były jeszcze jedne, te same, ale jaśniejsze). Nie mam pojęcia czemu tak jest. Jak znajdę inny sklep gdzie będzie ten sam TV to porównam. Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 15 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 No to coś takiego jest - ten napis z tyłu to rzeczywisty obraz z ekranu, a ten z przodu to obraz wyświetlany na szybie pancernej. Ale na G również powinno być coś identycznego, bo we wszystkich Panasach montują szybę pancerną w pewnej odległości od panelu - wytrzymuje uderzenie pięścią (sprawdziłem). Jest to jednak widoczne tylko pod ekstremalnym kątem i z bliska. Cytuj Link to post Share on other sites
milosztor 0 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Czy opłaca się inwestować w G20? Ma tam dodatkowe funkcje. Niby lepszy kontrast, czerń itp. Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 42 jest po paru dniach oglądania małe, szczególnie jak leci w kinowym z pasami, lepiej brać większy niż się zamierza na początku, kosztem bajerów i fajerwerków. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts