Skocz do zawartości

Komputer za ok 3500zł

Recommended Posts

Witam wszystkich

Zastosowanie komputera:Gry

Maksymalna kwota: ok 3500zł

Podkręcanie: Tak

Potrzebne podzespoły:

-Procesor + chłodzenie

-Płyta główna

-Pamięć Ram

-Karta graficzna

-Dysk SSD

-Zasilacz

-Obudowa

Uwagi:

-Nie zależy mi na wyglądzie obudowy bardziej na funkcjonalności.

-Dowiadując się o k. graficzną usłyszałem żeby brać Radeona R9 290X 

-Dysk SSD może być o poj. ok 128, 256 GB. Dodatkowo posiadam dwa dyski 500GB z laptopa.

-Płyta główna powinna posiadać wyjścia audio, gniazdo sieciowe.

Mam nadzieję że nic nie pomieszałem :-)

Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Możesz wziąć taki zestaw jaki mam w sygnaturce i wrzucić tę kartę o której mówisz, ja za to wszystko bez zasilacza dałem 2391 zł, jak jeszcze dołożysz możesz kupić GTX 970.

Edit. Ewentualnie wziąć słabszy procesor, i wtedy w budżecie się zmieścisz, a może nawet GTX 970 weźmiesz, tyle że potrzeba tutaj zasilacza mocniejszego niż mój.

Możesz wziąć taki zestaw jaki mam w sygnaturce i wrzucić tę kartę o której mówisz, ja za to wszystko bez zasilacza dałem 2391 zł, jak jeszcze dołożysz możesz kupić GTX 970.

Bardziej myślałem o  i7 na płycie Asrock'a, ale mogę się mylić. 

Bazuje na plotkach i odpowiedziach znajomych komputerowców. ponieważ moja wiedza o komputerach zatrzymała się na czasach Geeforca 2 MX i Pentium 4 :-(

Edit2. Jest też możliwość taka, że teraz bierzesz 4GB RAM i dokupujesz z czasem kolejną kość.

W tym budżecie do podkręcania ciężko, bo chciałem złożyć podobny zestaw i jeden z użytkowników OC mi odradzał przy tym budżecie, jeśli się nie mylę to kajtek.

Ja na mój zestaw nie narzekam, odkładam etraz na kartę, ale z obecną wydajnośc jest świetna, tyle, że ja przewiduej niedługo wymianę Mobo na coś do OC dlatego mam proc z odblokowanym mnożnikiem, no i do gier w zupełności wystarczy i5.

Zestaw który masz w sygnaturce jest bardzo ciekawy. Zmieniłbym tylko grafikę i to wszystko. Generalnie jak dobrze poszukam to powinienem zbliżyć się do kwoty 3500zł razem z GTX 970.

Cały czas zastanawiam się też nad Radeonem R9 290X. W testach nie wypada tak źle. Można powiedzieć że depcze GTX 970 po piętach.

Edytowane przez kwiatu1

Aż tak w tym nie siedze, musiałbyś spytać innych, bardziej doświadczonych użytkowników forum, ale ja brałbym GTX-a.

PS. Ja się mieściłem w 2000 zł jak nei brałem SSD i tego procka, w sensie możesz wziąć gorszy proc, i nie brać SSD, wtedy może CI nawet zostać po kupnie GTX ;)