kwiatu1 0 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Witam wszystkich Zastosowanie komputera:Gry Maksymalna kwota: ok 3500zł Podkręcanie: Tak Potrzebne podzespoły: -Procesor + chłodzenie -Płyta główna -Pamięć Ram -Karta graficzna -Dysk SSD -Zasilacz -Obudowa Uwagi: -Nie zależy mi na wyglądzie obudowy bardziej na funkcjonalności. -Dowiadując się o k. graficzną usłyszałem żeby brać Radeona R9 290X -Dysk SSD może być o poj. ok 128, 256 GB. Dodatkowo posiadam dwa dyski 500GB z laptopa. -Płyta główna powinna posiadać wyjścia audio, gniazdo sieciowe. Mam nadzieję że nic nie pomieszałem :-) Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
TheMetteor 5 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Możesz wziąć taki zestaw jaki mam w sygnaturce i wrzucić tę kartę o której mówisz, ja za to wszystko bez zasilacza dałem 2391 zł, jak jeszcze dołożysz możesz kupić GTX 970. Edit. Ewentualnie wziąć słabszy procesor, i wtedy w budżecie się zmieścisz, a może nawet GTX 970 weźmiesz, tyle że potrzeba tutaj zasilacza mocniejszego niż mój. Cytuj Link to post Share on other sites
kwiatu1 0 Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Możesz wziąć taki zestaw jaki mam w sygnaturce i wrzucić tę kartę o której mówisz, ja za to wszystko bez zasilacza dałem 2391 zł, jak jeszcze dołożysz możesz kupić GTX 970. Bardziej myślałem o i7 na płycie Asrock'a, ale mogę się mylić. Bazuje na plotkach i odpowiedziach znajomych komputerowców. ponieważ moja wiedza o komputerach zatrzymała się na czasach Geeforca 2 MX i Pentium 4 :-( Cytuj Link to post Share on other sites
TheMetteor 5 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Edit2. Jest też możliwość taka, że teraz bierzesz 4GB RAM i dokupujesz z czasem kolejną kość. W tym budżecie do podkręcania ciężko, bo chciałem złożyć podobny zestaw i jeden z użytkowników OC mi odradzał przy tym budżecie, jeśli się nie mylę to kajtek. Ja na mój zestaw nie narzekam, odkładam etraz na kartę, ale z obecną wydajnośc jest świetna, tyle, że ja przewiduej niedługo wymianę Mobo na coś do OC dlatego mam proc z odblokowanym mnożnikiem, no i do gier w zupełności wystarczy i5. Cytuj Link to post Share on other sites
kwiatu1 0 Napisano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Zestaw który masz w sygnaturce jest bardzo ciekawy. Zmieniłbym tylko grafikę i to wszystko. Generalnie jak dobrze poszukam to powinienem zbliżyć się do kwoty 3500zł razem z GTX 970. Cały czas zastanawiam się też nad Radeonem R9 290X. W testach nie wypada tak źle. Można powiedzieć że depcze GTX 970 po piętach. Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez kwiatu1 Cytuj Link to post Share on other sites
TheMetteor 5 Napisano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Aż tak w tym nie siedze, musiałbyś spytać innych, bardziej doświadczonych użytkowników forum, ale ja brałbym GTX-a. PS. Ja się mieściłem w 2000 zł jak nei brałem SSD i tego procka, w sensie możesz wziąć gorszy proc, i nie brać SSD, wtedy może CI nawet zostać po kupnie GTX Cytuj Link to post Share on other sites
vexal 0 Napisano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 masz duzo takich tematow http://forum.benchmark.pl/topic/173408-zestaw-za-4-tyś-z-monitorem-sprawdzenie/#entry1818972 Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11369 Napisano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Generalnie jak dobrze poszukam to powinienem zbliżyć się do kwoty 3500zł razem z GTX 970. Przy nowych częściach nie ma obecnie szans na złożenie zestawu pod OC CPU wraz z GTX 970 oraz SSD. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts