Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witojcie. Moj budzet wynosi 450 zl, chce zakupic telefon z systemem android badz windows inne mnie nie interesuja. Telefon musi miec przynajmniej 4 cale, musi miec kamerke z przodu przynajmniej 1.3 mpx. TYLKO NOWE TELEFONY MIE INTERESUJA 

Edytowane przez jakmaj8

Nowy Nexus 4 za 450 zł ? :) :) Gdzie sprzedają ?

myPhone Fun 3 - Gorszy aparat tylni i przedni, mniejszy akumulator, gorszy ekran, do tego Lumia na lepsza ochronę w postaci Gorilla Glass 3 a w myPhone Fun 3 nie ma informacji co za szkło zastosowano. Do tego obsługuje karty 32GB a L535 128 GB, ale to mniej istotne. Lumia 535 jest też Dual SIM co się może przydać np. do AREO.

Do tego myPhone Fun 3 obsługuje transmisję z prędkością do 21 MB/s a Lumia ma "pełne" HSPA+ czyli 42.2 MB/s

Tak więc myPhone Fun 3 jest znacznie gorszy niż niż Lumia 535 - w "czystych" parametrach technicznych.

myPhone Fun3 jest przede wszystkim na androidzie i jest wydajny, to dla wielu spory plus :) A przedni aparat oba modele mają po 5mpx (przynajmniej z tego co widzę w porównywarce) i wydaje mi się że Fun3 ma odrobinę lepszy procesor, taktowanie jest większe.

No ale wiadomo są fajni androida i fani windows phone'a, ciężko to porównywać. 

Zrób co możesz żeby dołożyć parę groszy do Lumia 735 - jest warta tych pieniędzy. Ekran genialny (wczoraj porównywałem jesności i kąty z Xperia Z1 i LG G2 - Xperię bije na głowę), szybki, płynnie działa wszystko, aparat dużo lepszy niż w LG G2 czy Xperia Z1.

Za 500 zł na olx.pl czy Allegor - spokijnie za 500 zł kupimy nową Lumię 735 - od kogoś kto przełużył umowę. 

Co więcej na olx.pl oraz Allegro już pojawiły się lumie 640 - obecnie na olx.pl "wisi" Lumia 640 LTE, nówka z salonu Plus'a, z oryginalną folią na ekranie za 500 zł.

ZGADZAM się - że najlepiej dolozyć te 50 zł do 500 zł - różnica między L535 a L735/L640 jest gigantyczna - Ekran, Aparat. Sam ekran z Clear Black, Aparaty też sa znacznie lepsze. Na dodatek Lumia 640 ma dłygie czasy pracy.

ja po przeczytaniu tutaj porad i opini kupiłem lumie535 żonie, a wiekszego shitu nie widziałem, straszna porażka, nikomu nie polecam...

nie chce sie tutaj rozpisywać, ale jak kogoś interesuje przedstawię argumenty...

Pozdrawiam

Jak możesz to oprócz opisania tego "szitu" napisz jaką komórkę powinna kupić w tej cenie żeby nie była "szitem"

Jak możesz to oprócz opisania tego "szitu" napisz jaką komórkę powinna kupić w tej cenie żeby nie była "szite

nie wiem rożne są...ja po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii  i chęci wyprobowania WM zdecydowałem sie na zakup tego smartfona

ciągłe problemy zdotykiem przy normalnym używaniu, często przy wybieraniu nr lub odbieraniu telefonu , samoitnie powiekszanie i zmniejszanie się ekranu głownego tego wytłumaczyć nie potrafie, bardzo częste zawieszanie, wtedy trzeba ponownie uruchamiać, dodam że pamieć jest czysta nie zapchana,praktycznie goły system odnowosci jak był kupiony. Telefon był kupiony nowy w jednym ze znanych sklepów.

W moim odczuciu, porównując do innych jakie posiadam/posiadałem w ostatnich 2-3 latach tj:lg l7, lg l9, s2, s3, g3, z tego jestem najmniej zadowolony, zdecydowanie nieudany egzemlarz...

Edytowane przez skril
  • Popieram 1

Trafiłeś na egzemlarz z wadliwym dotykiem - musisz go reklamowac i tyle. Microsoft wymienia ekrany lub telefon na nowy :)

Pierwsze serie L535 miały wadliwe ekrany - które mialy dokładnie takie objawy. Reklamuj bo jak pisałem wyżej - MS wymienia ekramy lub cale telefony.

• Popieram 1

Trafiłeś na egzemlarz z wadliwym dotykiem - musisz go reklamowac i tyle. Microsoft wymienia ekrany lub telefon na nowy :)

Pierwsze serie L535 miały wadliwe ekrany - które mialy dokładnie takie objawy. Reklamuj bo jak pisałem wyżej - MS wymienia ekramy lub cale telefony.

Wiem już czytałem, tak zrobie jak tylko jakiegoś zastepczaka żonie zalatwie, mam nadzieje tylko ze nowy egzemplaż oprucz poprawionego dotyku, nie bedzie też świrował i się wieszał.

Chciałem tylko zwrócić uwage jakie problemy mogą wystapić i napsuć nerwów. Każdy wyciągnie własne wnioski i zrobi jak bedzie chciał. Ja w każdym razie uprzedziłem sie do tych telefonów i raczej już nie kupie tej firmy smarfona.

Pozdrawiam

Chciałem

A może jakaś aktualizacja ? Też trafiłam na L535 z wadliwym dotykiem. Ostatnia aktualizacja Denim naprawiła ten problem w 100%. Czyli na szczęście nie musiałam jej oddawać do serwisu (tego chciałam właśnie uniknąć) :) poza tym moim zdaniem telefon genialny. Windows Phone bardzo mi odpowiada.

Przepraszam, że się wtrącę z lekkim offtopem ale chyba nie do końca tu coś rozumiem. Mianowicie to jest kolejny temat na tym forum, gdzie przy opisie telefonu widzę zdanie "dobre kąty widzenia". I to mnie właśnie najbardziej zastanawia - po co komukolwiek dobry kąt widzenia w smartfonie? Rozumiem, że w telewizorach czy monitorach/matrycach laptopów jest to dość ważne ale telefon? Ustawiacie go w centralnym punkcie mieszkania, cała rodzina siada w półkolu i oglądacie z niego filmy czy może ktoś dla funu pisze smsy albo gra w jakieś gry trzymając go pod kątem 179*?

• Popieram 1

Ja za to nie rozumiem osób broniących słabych kątów widzenia. Przydatne sa chyba tylko w bankomatach. Nie zawsze trzymasz idealnie równolegle do siebie, nie wiem jak innych, ale mnie irytuje jak przy lekkich odchyleniach zmienia się kontrast i kolorystyka obrazu. Po za tym po prostu wygląda to fajnie i efektownie, ułatwia to np odczytanie czegoś gdy telefon leży na biurku

http://i-cdn.phonearena.com/images/articles/75805-image/Sony-Xperia-Z-screen-comparison-more-camera-samples-emerge.jpg