Skocz do zawartości

Mysz za ok 250 zł do różnych gier

Recommended Posts

Gungosa jakbys poswiecil z 10-15 minut na poczytanie innych tematow o myszkach to dowiedzialbys sie, ze tutaj nie polecamy myszek A4 tech. Tym bardziej, ze autor tematu celuje w TOP'owa mysz gamingowa (budzet 250zl). To jest tak, jakby chcial kupic kawior a Ty mu proponujesz sałatę. 

A4 Tech X7 to była moja pierwsza "prawdziwa" myszka. Kultowa, przyjemna ale ją to nawet mój stary Logitech zjada, że tak to nazwę. Kiedyś grałem znacznie więcej i przede wszystkim online. Jakoś radziłem sobie na mniej doskonałym sprzęcie. Z opinii wynika, że Razer nie ma trwałego sprzętu, RAT to zabawka, a G502 może mieć denerwującą rolkę którą, a przynajmniej bardzo podobną ma moja M500 i nigdy mi ona nie przeszkadzała.
Zowie niestety jest niedostępny w tym sklepie w którym robię zakupy, a terminy mam jakie mam.
Chyba zaufam po raz kolejny firmie Logitech i wezmę G502. Z wad jakie są wypisane to rolka i może ciężar jest o te 20 g cięższa od DA. Rolka mi na pewno przeszkadzać nie będzie, waga raczej też nie powinna. 

Dziękuje wszystkim za wypowiedzi, opinie i przede wszystkim linki do testów ;)

• 3 tygodnie później...

Myszką bawię się już drugi tydzień. 

Rolka praktycznie identyczna jak w M500 mi nie przeszkadza jestem przyzwyczajony.

Mysz leży dobrze w dłoni, wygląda na solidną. Zobaczymy jak długo wytrzyma.

Działa fajnie, sporo opcji konfiguracji można DPI wybrać odpowiednie w kilku profilach. Przycisk sniper czasem się sprawdza ;)

Ja jestem zadowolony, nie przeżyłem szoku bo przesiadałem się z podobnego budową modelu.

• Popieram 1

Co do tematu, to ostatnio na tym forum widzę że wszyscy podpierają się tylko albo artykułami albo testami pochodzącymi ze strony test-gear.pl - W takim razie nie widzę sensu by się w ogóle wypowiadać, bo przecież wiecie tyle ile przeczytacie...

Zależy kto jaki egzemplarz trafi, z tym DA 2013/Chroma to największy szajs to Synapse. Pieprzenie od rzeczy, tak samo tak że Mionix Avior 7000 to najlepsza myszka budżetowa i w ogóle - a trafiłem 4 egzemplarze pod rząd z albo wadliwym scrollem albo wadliwym przyciskiem a ostatnim była śmietanka na torcie gdzie sensor drgał w miejscu. 

Zależy co trafisz. W test-gear zazwyczaj też testują tylko 1 egzemplarz myszy, nie kilka - to co dostaną tak opiszą... a ostatnio nie powiem bo przy zakupach internetowych to non stop jakieś problemy z peryferiami...

Edytowane przez steel116

Tak też może być. 

Miałem na szczęście tylko dwa modele do wyboru i wybrałem sprawdzoną firmę. Miałem sporo myszek, ale M500 służyła mi najdłużej gdzie stosunkowo grałem na niej najwięcej. Dalej działa i służy, jeden klik ma czasem zawahanie dlatego chciałem ją zmienić.

W G502 kształt myszki jest bardzo podobny tylko bardziej futurystyczny. Myszki nie rozbierałem, a nawet gdyby nie potrafię ocenić jakości komponentów. 

Ta rolka poważnie nie jest straszna i na tyle zakupionych myszek nie pasuje trzem krzykaczom, nie pasuje im to krzyczą. 

Cieszy mnie to, że nie czuję dyskomfortu i nie muszę przyzwyczajać się do nowej myszy. Nie jestem, aż tak wyczulony na różnicę między sensorami x, y, czy z. Z tego co piszą w niej badziewny nie jest i to mi wystarcza.

Miałem ułatwiony wybór można napisać ;)