dzumms 163 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Cześć. Mam problem z komputerem. Po świętach transportowałem go ok 600 km samochodem. Wczoraj go złożyłem, chciałem włączyć, ale komp nie chodził. Ale kilkakrotnie tak w domu mi się zachowywał i pomagało odłączenie wszystkiego i podłączenie jeszcze raz. Dzisiaj rano postanowiłem go przeczyścić i przy okazji wpiąć wszystko jeszcze raz. Tak zrobiłem, ale pierwszy raz użyłem sprężonego powietrza. Zawsze używałem pędzelka. Mogłem tym uszkodzić grafikę? Komp się włącza normalnie, słychać ładującego się windowsa, ale nie ma obrazu. Monitor świeci na pomarańczowo tylko. Karta to radek 4850. Zapalają się czerwone kropki, a potem jest piknięcie. Co się dzieje? Zaznaczam, że nie mam gdzie indziej jej podpiąć żeby sprawdzić czy działa. Jest jakiś inny sposób na sprawdzenie co jest nie tak? Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Kable dosilajace dobrze podpiete? Karta dobrze trzyma sie w gniezdzie? Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Tak wszystko dobrze podpięte. Rozkręcałem kompa dziesiątki razy, więc to nie wina tego. Cytuj Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 jesli nieumiejętnie uzyles np do góry nogami powietrza w sprayu to gaz się mógł skroplić w postaci pary wodnej ale to raczej utopijna dywagacja Cytuj Link to post Share on other sites
Ganster 113 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Sprawdź u kogoś kartę. Odpal na integrze tez. Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Chciałem na integrze, ale nie mam takiego wejścia i przejściówki. No wlaśnie coś mi się nie podobało z tym sprężonym powietrzem. Efekt był jakby to był ciekły azot, a nie tlen. Psiknąłem tylko raz i przestałem, bo mi się to nie podobało. Ale z wentylatora z procka kapnęło to na grafikę. Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Wiec byc moze grafa poszla do nieba przez sfajczenie... jedyne wyjscie oblukac u kogos... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts