Skocz do zawartości

Intel pentium g3258 i gtx 960 ??

Recommended Posts

Jeśli będziesz wymieniał na i5 to pomyśl nad r9 280/280x. Ewentualnie właśnie GTX 960. Wszystkie te karty są wydajniejsze od R9 270x.

Dzięki za odpowiedź, powiedz mi tylko który gtx były najlepszy(z tych do 890zł). Narazie upatrzyłem te http://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-960-jetstream-2gb-gddr5-128-bit-2xdvi-hdmi-dp-ne5x960h1041j-710678/ i  http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-960-oc-2gb-ddr5-128bit-dvi-hdmi-3xdp-gtx-960-2gd5t-oc-713411/ która z nich lepsza ??

Edytowane przez Rumcajs2312

Bardziej chodziło mi o sekcję zasilania. Kręcić procka na płycie bez np. chłodzonej fazy to już ryzyko ;) .

Na szczęście b85m-d3h posiada radiator.

Btw. znalazłem takie coś na forum [nazwy nie podam], użytkownik gtxxor pisze:

"Kojarzycie zapewne często polecaną tutaj płytę Gigabyte GA-B85M-D3H . Otóż firma Gigabyte postanowiła trochę utrudnić życie i wypuściła drugą rewizję tej samej płyty

"Nowe" mobo kosztuje tyle samo, co kosztowało stare. Jest również tak samo oznaczane w sklepach. Natomiast płyta ta znacznie dobiega od "pierwszej" wersji. Mamy tutaj do czynienia z przyciętą sekcją zasilania (2+1 zamiast 3+1) i znacznie mniej efektywnym radiatorem. Doszły też pomniejsze zmiany w BIOS, i takie tam inne..."

Autorze, masz rewizję płyty 1.0 czy 2.0?

A jeśli 2.0, to proszę innych o komentarz - czy sekcja 2+1 wystarczy do podkręcenia tego Intela?

• Popieram 1

Bardziej chodziło mi o sekcję zasilania. Kręcić procka na płycie bez np. chłodzonej fazy to już ryzyko ;) .

Na szczęście b85m-d3h posiada radiator.

Btw. znalazłem takie coś na forum [nazwy nie podam], użytkownik gtxxor pisze:

"Kojarzycie zapewne często polecaną tutaj płytę Gigabyte GA-B85M-D3H . Otóż firma Gigabyte postanowiła trochę utrudnić życie i wypuściła drugą rewizję tej samej płyty

"Nowe" mobo kosztuje tyle samo, co kosztowało stare. Jest również tak samo oznaczane w sklepach. Natomiast płyta ta znacznie dobiega od "pierwszej" wersji. Mamy tutaj do czynienia z przyciętą sekcją zasilania (2+1 zamiast 3+1) i znacznie mniej efektywnym radiatorem. Doszły też pomniejsze zmiany w BIOS, i takie tam inne..."

Autorze, masz rewizję płyty 1.0 czy 2.0?

A jeśli 2.0, to proszę innych o komentarz - czy sekcja 2+1 wystarczy do podkręcenia tego Intela?

Mam dwie wersje tej płyty 2.0 i 1.1 niestety ta druga jest uszkodzona (chyba powyginane piny) swoją drogą da się to naprawić ??