Skocz do zawartości

konkurencyjne strony

Recommended Posts

Witam was czemu na takich portalach jak purepc i PClab są wrogami?

Od razu mówię że to nie są moje teksty tylko użytkowników tych stron.

Na PClab napiszesz ze AMD lepsze i tam masz zmiejsca bana.

Na PClab tam istnieje tylko kolor zielony i niebieski, banda gimbow z małymi wątkami osób. A na purepc piszą ze jest to pureamd.

A wy jakie macie zdanie o tych stronach?

Edytowane przez Blashix

Już dawno z wielkim dystansem podchodze do wszystkich testow na benchamrk, purepc, pclab. Wyniki sa niekiedy z du*y a teksty typowo reklamowe gdzie az gwizdze w uszach tuba propagandowa reklamodawcy. POzatym zadnych nowosci i innowacji. Np. zrobic jakis rzeczowy test kart aim sc808, sb zxr, xonar stx i stx II + porowniane do integry (2, 5.1, 7.1)... gdzie... tylko jak podesla sprzet i $ to sie cos skrobnie. Newsy tylko z 'jednej strony' i wybiorcze (np. braki z linuxa, mniej znaczacych firm, braki w opisach podzespolow sprzetu). Ja wiem, ze czesto producent czegos celowo nie podaje ale chodzi o to aby do tego dotrzec i przedstawic przedstawiajac argumenty za i przeciw.

Ale placic za porzadne newsy nie chca (bo to wymaga o wiele wiecej czasu i wysilku) no to wszedzie jest to samo - to co akurat chce pokazac reklamodawca :P

Te serwisy tak naprawdze ratuja uzytkownicy - naprawde bardzo fajni ludzie z duzo wiedza, zyczliwi i propagujacy zdroworozsadkowe podejscie (przynajmniej czesc, poza fanboyami i totalnie zielonymi) do 'opisow' producentow.

Najczescie opinie wyrabiam na podstawie testow kumpli (na szczescie mam kilku kumatych informatykow), zagranicznych portali z renoma (maja pieniadze i sie nie lasza na grosze a i opinii sobie nie chca zepsoc i nie robia numerow), wybranych uzytkownikow (najczescie lacza prace zawodowa z hobby) i wlasnych testow - stac mnie, gorzej z czasem i wiedza.

Ostanio z portali 'sprzetowych' najczesciej wyciagam....... liste gier, ktora ma wyjsc w najblizszym czasie. Bo jak widze jakies bzdury o ultra hd (drogie, telwizory raczkuja, maja braki, p60 i w ogole odswierzanie inne niz 60hz to by trzeba bylo wyjasnic a nie slepo reklamowac, 3d aktywne od pasywnego opisac), smartfony (totalna inwigilacja, jak mozna zachwalac np lumie gdzie bez jakis profili ms nie mozna poprzelaczac opcji, nawet o tym nie wspominajac) czy np. operatora orange, ktory trzaska simlocki (po zakonczeniu umowy nie chca ich nawet zdjac - to znaczy trzeba bulic) itp.  itd.

Ja akurat zwracam na to uwage, ale moze jestem w mniejszosci i takie numery normalnie przechodza, stad nie zwraca sie na to uwagi. Jak widze jak ludzie kupuja sprzet w marketach... ja w kazdym badz razie nie lubie byc walonym w pupe. Lubie kupowac jakosc, stad czesto dokladam do sprzetu KTORY JEST TEGO WART. Jak sie na czyms nie znasz to jestes PUKANY, stad przed wydaniem ciezko zarobionycb pieniedzy, robie wywiad. Niech kabze nabijaja na kims innym. Zamiast wciskac kase producentowi co przedstawia 'niepelna prawde', wole dac te pieniadze naprawde potrszebujacych lub ludziom, ktorzy sa w stosunku do mnie uczciwi.

Np. na benchamrk strzasznie wkurzaja mnie jakies karteczki, ktore trzeba wypisywac i zamieszczac jak chcemy sprzedac sprzet - stad nei spzredaje tutaj. Pozdrawiam.

• Popieram 1