rokit 1 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Mam zamiar niedługo kupić nowego kompa. Mój obecny monitor niestety ma natywną rozdzielczość 1440x900 no i to trochę mało. I teraz zastanawiam się czy może podłączyć kompa do 37-calowego telewizora SONY BRAVIA KDL-37V5500 czy kupić 24-calowy monitor ACER 24 V246HLBMD LED? Telewizor już mam a monitora nie więc kupno monitora to dodatkowy koszt. Telewizor jak i monitor mają nominalną rozdzielczość 1920x1080. Na telewizorze zamierzam grać jak na konsoli tzn. siedzieć daleko od ekranu i grać bezprzewodowym padem, albo bezprzewodową myszką i klawiaturą, a grając na monitorze siedziałbym zaraz przed monitorem. I pytanie czy obraz będzie lepszy na telewizorze czy monitorze? Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Wrażenia podczas gier będą lepsze na telewizorze. Skoro go masz to co za problem podłączyć się do niego i sprawdzić efekt. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 do grania w niektóre gry telewizor będzie lepszy, ale kompletnie nie nadaje do ogólnego zastosowania jako monitor Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts