xsavo 0 Napisano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Witam ! Szukam monitora głownie do rozrywki tj grania w różnego rodzaju gry oraz użytku codziennego . Zaciekawił mnie monitor asus ROG SWITFT PG278Q lecz wydaje mi się trochę za duży i tu moje pytanie czemu on jest 27 calowy a nie np 23-24 ? i druga moja prośba czy polecicie jakiś inny monitor /monitory o mniejszych wymiarach (dobrzy by miały 144 hz)> Bardzo proszę o pomoc ponieważ produktów jest dużo i nie umiem nic wybrać konkretnego z góry dziękuję i pozdrawiam ! Cytuj Link to post Share on other sites
Dreed 0 Napisano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Jaki budżet? Cytuj Link to post Share on other sites
xsavo 0 Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 no brałem pod uwagę tego asusa więc gdzieś do 2800 Cytuj Link to post Share on other sites
Dreed 0 Napisano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 ROG Typowy do gier szkoda tylko ze matryca TN za taka kase jest mozliwe wyrwanie sprzetu na IPS... i czy jest Ci potrzebne te 144hz? grasz w FPS? Cytuj Link to post Share on other sites
xsavo 0 Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Czasami zdarzy mi się grać w jakiegoś battlefield-a tak to jakis wiedźmin, skyrim no i produkcje blizzarda. Cytuj Link to post Share on other sites
Dreed 0 Napisano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 4 dni temu kupilem monitor ale dlugo stalem przed dylematem jaki a ze nie jestem maniakiem FPS to 120/144 mi zbedne i wybralem na IPS a to z tego powodu ze jednak lepsza jakosc obrazu duzo ludzi poleca Benq XL2411Z tylko to wszystko dalej matryca TN a patrzac z perspektywy czasu TN byly pierwszymi matrycami potem MVA, PVA, IPS, i wszystkie ich odmiany z dopiskiem S... a teraz jest to samo tylko ze 120/144 wiec moim zdaniem na dobry monitor LCD 120/140 hz jeszcze przyjdzie nam poczekac ale skoro planujesz zakup monitora 144 rozumiem ze sprzet Ci to uciagnie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts