Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

czy ktoś z was wie jak radzi sobie Asusowski Rog Swift 27" z wyświetlaniem full hd jak by trzeba było czasami zjechać z rozdzielczością? I czy jak będę chciał pograć bez g-synca to można go wyłączyć?

Bo zauważyłem w takim monitorze jak Benq 2420g wejście pod gsynca i zwykłe autorskie benq,(niby taki hybrydowy marketing :) ale powinno się też dać to wyłączyć programowo i jak w ogóle takiego g-synca trzeba załączyć w grze (opcjach) czy po prostu działa zawsze?

Czy Rog Swift czy AOC ma coś w rodzaju "flicker free"?

Jak wam się gra w FPSy na 27calach? bo jednak trochę boję się przejścia z 22" na tyle (kiedyś postawiłem sobie 32" na biurku to nie dało się grać bo głową trzeba było latać po ekranie) siedzę około 55-60cm od ekranu i zastanawiam się czy nie zdecydować się jednak na jakiegoś 24calowca z gsyncem

AOCa lub tego Benq 2420g, Asus jednak z wyglądu najbardziej się podoba przez te cienkie ramki :D

A mój obecny monitor to 8 letni Samsung 2233BW.

Gry to najczęściej Wolfenstein ET, CS:GO i od czasu do czasu będą to jakieś Watch Dogi, Gta V itp. na których ustawiał bym 60hz.

Konfig komputera planuje taki: i7 4790k, AsRock Z97 Extreme 4, Gigabyte Gtx 970 gaming g1, G.skill 8gb 2400mhz CL10, jakiś SSD.

(bo na gpu pascala/volta chyba jeszcze będzie trzeba trochę poczekać) 

Edytowane przez swiss

Chodziło mi o to jak monitor przykładowo taki jak ten gamingowy Asus 27" 2560x1440 poradzi sobie ze skalowaniem do 1920x1080? Obecnie na 22" który ma w natywie 1680x1050 w pulpicie/przeglądarce często używam 1280x960 i w jednej z gier 1152x864, na nowym monitorze nie schodził bym poniżej full hd.

A druga sprawa ile jest w stanie kabel DP 1.2 obsłużyć HZ przy 2560x1440?

Edytowane przez swiss