snowy 0 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Witam. Rozglądam się ostatnio za padem do PC, używany będzie głownie do Fify oraz byjatyk typu ostatni Dragon Ball. Myślałem nad padem do Xboxa 360 ponieważ ludzie częściej jego polecają, ale jako, że nigdy go nie miałem w ręku boję się, że mi się nie spodoba, a pady podobne do tych od PS używam od zawsze i takiego bym wolał, może jakiś Logitech. Jednak argumentem przemawiającym za tym od Xboxa jest mniejsza problematyczność z graniem w niektóre gry (nie trzeba używać żadnych programów) . Więc co moglibyście polecić w cenie do 150zł? Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Szczerze to XBOX 1 Cytuj Link to post Share on other sites
maly_wrobelek 44 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Ostatnio miałem trochę podobny dylemat. Chciałem pada głównie do PC i sporadycznie (2-3 razy w miesiącu) do PS3. No i siłą rzeczy byłem zmuszony kupić pada PSpodobnego. Trochę się bałem bo też się naczytałem, że taki pad na PC jest bardzo problematyczny. Na szczęście do tej pory jest bezproblemowo! Przy instalacji nowej gry wklejam dwa pliki z programu x360ce.App-2.1.2.191 do katalogu gdzie jest plik *.exe gry i od tego momentu zapominam że trzeba było coś kombinować. Pad jakiego używam to Natec Genesis P44 ~55zł. Gry na jakich do tej pory testowałem Crysis 3, Batmar Arkham Asylum, Batman Arkham City, Driver San Francisco, Risen 2, Need For Speed Most Wanted i jakiś emulator Pegasusa Więc sądzę, że u Ciebie też nie powinno być problemu i chyba nie powinieneś na siłę brać pada do Xboxa360. A co do polecanego pada to nie wiem co Ci doradzić, bo w życiu używałem tylko oryginalnego PS3 i tego Nateca. Natec ma moim zdaniem trochę za "sztywne" analogi i bardzo złe "strzałki" (to chyba d-pad się nazywa). Strzałki strasznie ciężko wcisnąć i ciężko wybrać skos. Ale to jest dużo niższa półka niż to w co Ty celujesz, więc niech ktoś znający się wypowie co w Twoim przedziale cenowym warte uwagi. Ja chciałem tylko zwrócić uwagę, że chyba nie ma co się bać brać pada PSowego. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
snowy 0 Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 A jakieś propozycje? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Akcedi 159 Napisano 16 Kwietnia 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 W kwocie jaką masz do przeznaczenia możesz np zakupić Logitech F510 czy nawet F710 ale ja dla przykładu przesiadłem się właśnie z F510tki na XBOXA i tutaj XBOX odchodzi konkretnie. Nie sądzę abyś lepiej wydał te pieniądze. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
snowy 0 Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 W kwocie jaką masz do przeznaczenia możesz np zakupić Logitech F510 czy nawet F710 ale ja dla przykładu przesiadłem się właśnie z F510tki na XBOXA i tutaj XBOX odchodzi konkretnie. Nie sądzę abyś lepiej wydał te pieniądze. A w jakie gry grasz tym padem? Bo słyszałem że krzyżak do bijatyk jest zły ponieważ ciężko jakieś combo wyprowadzać w bijatykach, więc chciałbym znać twoją opinie . A masz przewodowy czy bezprzewodowy? Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Głównie zręcznościowe, tematy typu Watch Dogs, Batmany, Dying Light a z bijatyk Streetfighter. Lecz gram na analogach. na krzyżaku da rade grać ale fakt jest on za wysoki. Podobno w padzie do XBOX ONE dokonali korekty tego defektu.Mój jest na kablu. W takie strzelanki jak Far Cry tez gram na padzie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
snowy 0 Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 A wie ktoś może czy to jest oryginalny pad : http://allegro.pl/pad-kontroler-przewodowy-xbox-360-i-pc-czarny-usb-i5188465067.html ? Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 To oryginał. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts