Tevi. 0 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 jesli mam słabszy komputer to jakie mieć ustawienia?I DirectXa mieć 11, 10 czy 10.1? Link to post Share on other sites
starkypoo 342 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Dla tych co mają problemy z pustymi sesjami, problemem z łączeniem się do sesji, akcji itp. Przyczyną problemów najprawdopodobniej jest wewnętrzne ip. Rozwiązaniem jest kontakt z usługodawcą i prośba o przydzielenie publicznego IP. Niekiedy jest to płatne (multimedia - 5zł, 48h na zrobienie tego). Link to post Share on other sites
karaczan 0 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Witam wszystkich,Po uruchomieniu i straaaaasznie długim ładowaniu gra sama w sobie chodzi nawet płynnie i stabilnie, mogę szybko jeździć samochodami i płynność ciągle jest bardzo dobra mimo dość wysokich ustawień, jedyne co kompletnie wyłaczyłem to rozmycie i MSAA a cienie mam na wysokich, reszta - bardzo wysokie bądź ultra (poza trawą) problem pojawia się dopiero gdy w grze zmienia się pora dnia np. zapada zmrok, kiedy dochodzi moment 'rozswietlania się ' budynków gra łapie takie ściny że zaczyna przypominac power pointa. pokaz slajdów trwa tak mniej wiecej do zapadniecia pełnej nocy i dalej gra znowu chodzi dość płynnie ( choć już mniej niz podczas dnia ) i szczerze mówiac im dłużej gram tym bardziej grze spada płynnosc, po 2 godzinach gra łapie ściny przy rozglądaniu sie mimo ze wczesniej chodziła plynnie... dodatkowo zauwazyłem ze gra czasami przycina przy strzelaniu - wszystko chodzi świetnie, chce do kogoś strzelić - gra łapie ścine na jakies 2 sekundy. Popytałem wśród znajomych z których jeden powiedział mi ze winą tych ścin moze być twardy dysk który nie jest w sumie zbyt szybki. do tego jest on troche zasyfiony, czy to moze byc przyczyna? zastanawiałem sie nad zmianą ale czy lepszy dysk da jakąs poprawe? czy moze problem lezy w czyms innym? próbowałem tez zmniejszyć ustawienia ale jedyne przy których była poprawa to średnio wysokie, choć też czasami te sciny były. czy jedyna opcja to zmniejszenie ustawien? czy moze jednak ten dysk tak wszystko spowalnia? co myslicie na ten temat?specyfikacja kompa:-mobo: msi b85-g43 -procesor: intel i5-4670-grafika: gigabyte GF gtx770-ram: kingston hyperx 8GB -dysk: WD Green 1TB (dodam ze przy pobieraniu czegos z neta z predkoscią 14 mb/s dysk potrafi juz nieźle przymulac) Link to post Share on other sites
Rez77 7 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Da się coś zrobić żeby droga (pasy itd.) się nie doczytywała tuż przed samochodem? Link to post Share on other sites
Tevi. 0 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 jesli mam słabszy komputer to jakie mieć ustawienia?I DirectXa mieć 11, 10 czy 10.1? Link to post Share on other sites
mati3910 1 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie wiem czy w końcu rozwiązał się problem z tego wątku http://forum.benchmark.pl/topic/173275-gta-5-problemy-z-renderowaniem/ale wydaje mi się że te przycinki w grze, niby doczytywanie tekstur na pewno nie leżą po stronie sprzętu. Specjalnie dzisiaj obserwowałem jakie jest zużycie ramu itp. podczas przycięć na moim pc z minimalnymi ustawieniami, z fxaa i w fullhd. Użycie grafiki nie przekraczało 80%, pamieć grafiki nie przekraczała 700MB, a pamieć ram maksymalnie była wykorzystana do 3,5GB, temperatury w normie, więc zapas ramu i grafiki spokojnie był. Tak więc w czym może być problem? w windowsie? Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez mati3910 Link to post Share on other sites
wnusiu 2 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Mam tylko 4gb ramu i gdy pogram z 15 min pojawiają się spadki fps i zciny, uzycie pamięci wynosi 90% . Za mało pamięci? i5 3570k gtx 660 Link to post Share on other sites
mesiuskate 21 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Mam tylko 4gb ramu i gdy pogram z 15 min pojawiają się spadki fps i zciny, uzycie pamięci wynosi 90% . Za mało pamięci? i5 3570k gtx 660 gra na 4gb powinna działać, mi sama gra zabiera tylko 2,3GB, dla pewności wyłącz przeglądarkę i niepotrzebne programy, gra czasami też ma problemy z stabilnością ale po jakimś czasie przechodzi i tak w kółko, nie wiem jak tam u zielonych ale mi najnowsze sterowniki do gta dużo dały, może u nich też coś zmieniają Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez mesiuskate Link to post Share on other sites
wnusiu 2 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Wszystko wylaczone, pochłania 3,5k ramu Link to post Share on other sites
FanboysDestroyer 2 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Mati jakiego masz windowsa? Swoją drogą jeżeli na yt są filmiki gdzie na 4gb chodzi z procesorem dual core, to przepraszam bardzo ale coś jest nie halo. Chyba będę zmuszony dokupić 2gb ramu. Myślicie że 6gb starczy? Swoją drogą dobrze że zostało mi jeszcze trochę asasyna do przejścia, bo bym chyba się zanudził Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez FanboysDestroyer Link to post Share on other sites
* * 6 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Gram na padzie i często zdarza mi się, że gra się zamyka przy wyborze broni. Tryb fabularny. Nie ma kodu błędu, pojawia się tylko okno logowania do social club. Windows 8,1. Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Jeśli mam 4 gb ram w jednej kosci, to dokup kolejne 4 gb aby pamiec chodziła w dualu. Może w tym problem że inni mają 4 w dualu a Ty 4 wsinglu, nie powinno mieć to dużego wpływu w grach, ale może gta v potrafi to wykorzystać. Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez kosmita Link to post Share on other sites
Tevi. 0 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 jesli mam słabszy komputer to jakie mieć ustawienia?I DirectXa mieć 11, 10 czy 10.1? Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 ... DirectX 10 Link to post Share on other sites
FanboysDestroyer 2 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 4GB drr3 od goodrama i 2gb ddr3 od goodrama może chodzić w dualu prawda? Link to post Share on other sites
Bednr 3 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Dla tych co mają problemy z pustymi sesjami, problemem z łączeniem się do sesji, akcji itp. Przyczyną problemów najprawdopodobniej jest wewnętrzne ip. Rozwiązaniem jest kontakt z usługodawcą i prośba o przydzielenie publicznego IP. Niekiedy jest to płatne (multimedia - 5zł, 48h na zrobienie tego). Raczej wątpię że to problem z ip, jakoś przez ps3 łącze się bezproblemowo, przed chwilą nawet sprawdzałem, wszystko idzie przez ten sam router, więc wątpię żeby to była kwestia IP, na VPNie też się nie mogę połączyć tak samo na hotspocie. Link to post Share on other sites
Tevi. 0 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 jesli mam słabszy komputer to jakie mieć ustawienia?I DirectXa mieć 11, 10 czy 10.1? Link to post Share on other sites
koji666 19 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Też miałem problem ze spadkiem fps przy jeździe samochodem, problem był taki, że gra wykorzystywała ponad 7GB ramu z 8GB dostępnych. Zainstalowałem sterowniki 15.4 Beta AMD i problem chyba się rozwiązał, teraz zużycie pamięci podczas jazdy to ok 5,5GB i ok 40-60fps. Posiadam R9280 temperatura max 65stopni karta podkręcona na core 1100 i memory 1550. Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 4GB drr3 od goodrama i 2gb ddr3 od goodrama może chodzić w dualu prawda? Pamięć możesz mieć różnych firm, podobne timmingi ale pojemność powinna być ta sama (4+4). Link to post Share on other sites
starkypoo 342 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 jesli mam słabszy komputer to jakie mieć ustawienia? I DirectXa mieć 11, 10 czy 10.1? Zadajesz to samo pytanie na 10 forach, juz Ci odpisał ziomek na benchmarku Link to post Share on other sites
mati3910 1 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Mati jakiego masz windowsa? Swoją drogą jeżeli na yt są filmiki gdzie na 4gb chodzi z procesorem dual core, to przepraszam bardzo ale coś jest nie halo. Chyba będę zmuszony dokupić 2gb ramu. Myślicie że 6gb starczy? Swoją drogą dobrze że zostało mi jeszcze trochę asasyna do przejścia, bo bym chyba się zanudził Ja mam win 7 ultimate 64bit, wlaśnie o to chodzi że skoro u innych na 4gb śmiga to nie możliwe żeby w innych przypadkach scinało na 4gb. Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez mati3910 Link to post Share on other sites
polish95 80 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 U mnie własnie jest problem na 4GB ramu, sprzęt w sygnaturce, próbowałem już róznych rzeczy, na redditcie podawali ustawienia dla panelu NVIDII, sugerowali też wyłączenie stremowania z nvdii, teraz defragmentuje dysk, może to pomoże, a jak nie to może spróbować ustawić statyczne wartości dla pliku wymiany? Link to post Share on other sites
Kelpo 0 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam. Mam problem z artefaktami w GTA 5 próbowałem grać na najmniejszych wymaganiach lecz nic to nie dało. Mój sprzęt Intel Core I3 3.50 GHz 8 GbRam Windows 8.1 64 bit Karta Graficzna GeForce GTX 750 Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Kelpo Link to post Share on other sites
Tevi. 0 Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Ostatnie pytanie z mojej strony ;]W opcjach co ustawić aby gra działała jak najlepiej przy dość słabym komputerze:Ignoruj sugerowane limitywersja DirectXmiękkie cieniesynchronizacja pionowaintensywność rozmycia ma być zapełnione czy wyłączoneproporcje ekranu Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Tevi. Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 A zdradzisz nam w końcu co to za komputer? Określenie "słabszy" niewiele nam mówi. Link to post Share on other sites
Recommended Posts