gyaltag 0 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Witam wszystkich, Trafiła mi się okazja zakupu monitora Iiyama Prolite E2483HS-B1 24". Aktualnie posiadam kilkuletni LG W2261VP-PF. Dla mnie, czyli laika w temacie matryc specyfikacje techniczne wyglądają bardzo podobnie. Zauważalnie dla mnie różnica to w wielkości ekranu. Moje pytanie do doświadczonych w temacie to czy warto wymieniać LG na IIyame? Załóżmy, że LG sprzedam za ok 300zł a za IIyame muszę zapłacić 550zł. Czy dopłata 200zł jest w tej sytuacji opłacalna? Monitor używany głównie do grania i oglądania filmów. Bardzo proszę o wszelkie rady Pozdrawiam Paweł Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 siekierka na kijek, tylko większy Link to post Share on other sites
Atom_ 0 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 siekierka na kijek, tylko większy To ogólnie nie polecasz tej Iiyamy ? Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 ogólnie nie polecam monitorów ze sklepów nie dla idiotów lub ekwiwalentnych Link to post Share on other sites
jacek_jk 149 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 ogólnie nie polecam monitorów ze sklepów nie dla idiotów lub ekwiwalentnych Wybacz że się czepiam, ale czytając tą wypowiedź mogę stwierdzić że traktujesz osoby które się mniej znają w tej dziedzinie troszkę olewając. w tej sytuacji nie ma znaczenia czy kupi z media-markt czy z targowiska za blokiem osiedlowym.. Jako osoba która ma pewną wiedzę o monitorach powinieneś bardziej być życzliwy do osób które potrzebują twej pomocy jako specjalista. Pozdrawiam, 1 Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 od tego by poszerzyć swoją wiedzę masz podpięte poradniki, ale tak, masz rację olewam osoby, które oczekują, że za nie podejmę decyzję, czy zrobię cokolwiek za nie to nie jest moja praca tylko hobby, chętnie pomogę, ale jak za przeproszeniem się komuś du*y nie chce fatygować, by coś przeczytać i przyswoić to ja też jego posty mam właśnie w tym tajemnym miejscu Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 drachenfeles , ma racje. Ludzie się nauczyli kupować w marketach, naczytają się o kontraście 10000000:1 i potem piszą takie głupoty. Raz w Media widziałem EIZO EV2436W i stał tam przynajmniej rok. Link to post Share on other sites
jacek_jk 149 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) na wstepie, nie posiadam polskich znakow w pracy wiec pisalem bez polskich znakow. drachenfeles , ma racje. Ludzie się nauczyli kupować w marketach, naczytają się o kontraście 10000000:1 i potem piszą takie głupoty. Raz w Media widziałem EIZO EV2436W i stał tam przynajmniej rok. Raz widziales i stal tam rok? czyli przez rok czasu czesto tam bywales jak wiesz ze byl tam rok wiec moge stwierdzic ze w MediaMarkt kupujesz lub sie interesujesz co tam jest a stwierdzasz ze ludzie sie nauczyli itd. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez jacek_jk Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Raz widziales i stal tam rok? czyli przez rok czasu czesto tam bywales jak wiesz ze byl tam rok wiec moge stwierdzic ze w MediaMarkt kupujesz lub sie interesujesz co tam jest a stwierdzasz ze ludzie sie nauczyli itd. Stał na pewno ten sam egzemplarz, ja nie twierdze, że nic tam nie kupuje ale na pewno nie monitory więc zejdź ze mnie łaskawie Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez lor3ddr8d Link to post Share on other sites
jacek_jk 149 Napisano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Stał na pewno ten sam egzemplarz, ja nie twierdze, że nic tam nie kupuje ale na pewno nie monitory więc zejdź ze mnie łaskawie ten sam, czyli ktory? bo w calej rozmowie poza toba nikt nie wspominal o EIZO EV2436W jak i ze chlopak chce cos kupic w Media. Link to post Share on other sites
Rozwiązanie gyaltag 0 Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Chwilę mnie nie było a widzę temat się rozwinął Zależało mi na opinii kogoś kto zna się na dokładnej specyfikacji technicznej monitorów a rozwinęła się dyskusja o EIZO i Media Markt, no trudno. Poczytałem nieco, popytałem, okazuję się, że wymiana LG na podaną Iiyame nie ma większego sensu w moim wypadku, kilka cali więcej nie zrobi dla mnie diametralnej różnicy. Wszystkim dziękuję za wkład w ten temat. Problem uważam za rozwiązany a temat nadaje się tylko do zamknięcia. Pozdrawiam Paweł Link to post Share on other sites
Recommended Posts