Skocz do zawartości

Karta graficzna 650 zł ( wzór ) :)

Recommended Posts

Witam a więc zacznę od wzoru :)

-Kiedy dokonujesz zakupu i jaką kwotą dysponujesz: zakup w ciągu 2 tygodni kwota do 650 zł

-Zastosowanie: Gry MMORPG ( Blade&soul rosyjski),nowe tytuły GTA V,FarCry4,Survarium,Crysis 3,MGS V Ground Zeroes. w maju W3 ale bez testów nic nie wiadomo to tylko na chwile obecną te gry co wymieniłem :) 

-Model i moc zasilaczaThermaltake Smart SE 530W Modular

-Reszta specyfikacji komputera  Płyta główna Gigabyte HA65M-UD3H-B30  Procesor  i5-2300 3,0 GHz -  - 8 GB ram 1x4 2x2 DRR3 - Zasilacz Thermaltake Smart SE 530W Modular 

-Rozdzielczość monitora w której grasz! - 1920x1080

-Dodatkowe wymogi - preferuje NVIDIA ale toleruje AMD 

Używane karty  również mogą być pod warunkiem że posiadają sensową gwarancje.

Osobiście myślałem nad AMD HD 7950 3GB od asusa lub Sapphire.

• 2 tygodnie później...

A tak jeszcze dla odświeżenia i5 2300 poradzi sobie z 7970 lub mocniejszymi kartami ? czy będą spadki FPS poprzez niewyrobienie procka w grach ?
Prędzej martwiłbym się o coś pokroju mojego Phenoma niż i5 ale taktowanie mógłbyś podnieść.

Osobiście myślałem nad AMD HD 7950 3GB od asusa lub Sapphire.
Asus 280X to prosta droga do artefaktów zwłaszcza w Matrix.

Sapphire tri-x sam posiadam i w obudowie z dwoma wentylatorami(12cm) nie przekracza 62stopni C. W większości kart są też normalne pamięci Hynix BFR-T2C lub AFR-R0C. Niestety bardzo rzadko Sapphire miał gwarancje dłuższą niż 2 lata.

• Popieram 1