Jellied 0 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) § Budżet: +/- 260zł § Jakiej myszki obecnie używasz: Avivor Mionix 8200 (kupiona pare dni temu, wcześniej g300) § Jaką masz obecnie podkładkę: QCK Heavy § Z jakich wartości DPI korzystasz: 400 / 500mhz § Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: § W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): League of Legends, głównie CS:GO § Ile przycisków używasz w myszce: LPM, PPM, rolka § Chwyt: palm § Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2 § Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: § Dlaczego chcesz zmienić mysz: O tym niżej... § Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): Używałem G300 do czasu kiedy nie miałem problemów z kablem i byłem na prawdę z niej zadowolony. Zamówiłem mionix 7000 (260zł), ale dostałem przez pomyłkę wersję 8200. Póki co nie jestem jeszcze za bardzo zadowolony z tej myszki, być może słabo działa na mojej podkładce, nie mam pojęcia. Jeszcze wcześniej zanim dokonałem zakupu stawiałem sobie wybór na ZOWIE FK1, ale już sam się nie potrafię zdecydować - może powinienem myszkę zwrócić i kupić fk1? Prosiłbym o pomoc, na wszystkie potrzebne pytania odpowiem. Prawie bym zapomniał, strasznie denerwuje mnie ten software - nie wiem o co tutaj chodzi i strasznie dziwnie działa. Myszka podobno sama w sobie ma akceleracje i nie da się jej wyłączyć (nawet jeśli odhaczymy) trochę to zaobserwowałem i źródło -> http://www.reddit.com/r/MouseReview/comments/2jysz5/whats_the_difference_between_the_mionix_avior/ Jeszcze dodaje, że dosyć denerwujący jest ten przycisk po prawej stronie myszki, ciągle go dotykam palcem, ale czasami da się zapomnieć. Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez Jellied Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Kontaktowałeś się ze sklepem w ramach tej pomyłki? Po co zakładać nowy temat, wpierw sprawdź jakie masz możliwości ze względu na pomyłke. Cytuj Link to post Share on other sites
Jellied 0 Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Chcę już znaleźć alternatywę, bo mysz laserowa musi naprawdę słabo działać na tej podkładce. Zrobiłem sobie test (jest możliwy w softwarze) to dowiedziałem się, że na podkładce mam 40%, a na drewnie 70%... Mysz dostałem w czwartek, mam 14 dni na zwrot. Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Logitech g400s, SS Rival ( uwaga na mocno scieralne boki tam gdzie lezy kciuk), fk1 zowie, ec1-a zowie (maja cienkie slizgacze a Twoja podkladka jest 6 mm gruba, jezeli jest zbyt miekka to mozesz zahaczac spodem o powierzchnie), Mionix 7000 ewentualnie logitech 502 jak lubisz nieco ciezsze myszki. Zobacz jeszcze Roccat Pure Military (chociaz pod Palma nie polecana to az tak rozmiarami nie odstaje od np Mionixa). Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Czyli w takim razie skoro zakupiłeś 7000, a dostałeś 8200 i w dodatku nie jesteś z samej myszy zadowolony to skontaktuj się ze sklepem i niech Tobie wydadzą to co zakupiłeś. A uwierz mi Avior 7000 jest bardzo dobry. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Napisał, że przeszkadzają mu przyciski po boku. Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Witam, jak zawsze pojawiasz się w samą porę. Owszem jest dyskomfort z przyciskiem, ale do opanowania. Chodzi mi tylko o to że autor nawet nie miał okazji pobawić się tym co zamówił, a to co zamówił jest bardzo dobre, i z mojej strony nie ma sensu zakładania nowego tematu, skoro sprawa nawet chyba jeszcze nie miała możliwości trafienia do miejsca zakupu omyłkowego produktu. Cytuj Link to post Share on other sites
Jellied 0 Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 @Tycha Tak to prawda przeszkadzają, ale nie jestem aż tak wybredny, da się znieść i dosyć łatwo się o tym zapomina... Posiadam teraz 8200, czyli myszkę laserową z nie najlepszym sensorem dla laserowych. Zagrałem sobie meczyk w CS:GO, już z skonfigurowaną myszką (tak przynajmniej mi się wydaję) i przekonałem się trochę do myszki. Być może przekonam się i poproszę by przysłali mi 7000, bo zaszła pomyłka Ogólnie zakład jest taki, że laserowa myszka jest lepsza od optycznej, ale na co powinna się patrzeć i czy na prawdę tak jest? Mógłbym ktoś mi to wytłumaczyć? Jestem trochę głodny wiedzy *_* I pytanie dotyczące zowie fk1, jak sprawuje się tam rolka? Czytałem to sporo osób nawet narzeka na tą myszkę, jak to jest? Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Ogólnie zakład jest taki, że laserowa myszka jest lepsza od optycznej, ale na co powinna się patrzeć i czy na prawdę tak jest? Mógłbym ktoś mi to wytłumaczyć? Jestem trochę głodny wiedzy *_* Na odwrót chyba - http://www.test-gear.pl/sensor/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts