Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, w najbliższym czasie zamierzam kupić komputer, przedział cenowy jak w opisie, to moja propozycja klik. W linku wszystko czego potrzebuje minus monitor, który zamierzam kupić jak uzbieram więcej pieniędzy, na razie będę używał starego, chyba że ktoś złoży mi tańszy/lepszy set razem z monitorem to było by miło (standard - 1920x1080). Secik do grania, celuje w 40-60fps w Armie III max detale 1080p, oczywiście po podkręceniu wszystkiego. Pytania do mojego zestawu a mianowicie:

1. Czy ta pamięć RAM to dobry wybór, czy lepiej wziąć zamiast 2400MHz z cl11 czy 1800MHz z cl9 ?

2. Czy opłaca się dopłacić do płyty głównej żeby zmienić MSI Gaming 3 na MSI Gaming 5?

3. GTX970 w wersji od MSI czy Gigabyte? Kolorystycznie wolę MSI, ale stawiam na podkręcacie zestawu więc Gigabyte (nie dbam o kulturę pracy) co wybrać?

4. Czy znajdę lepsze chłodzenie w cenie tego Raijinteka Tisis? I za ilę dostanę tą samą wydajność w przypadku chłodzenia cieczą?

5. Czy zasilacz 600W pociągnie zestaw?

Edytowane przez Filips19

Czy zasilacz 600W pociągnie zestaw?

Do takiego zestawu to aż za dużo.

http://www.morele.net/zasilacz-antec-true-power-classic-gold-550w-tp-550c-ec-ant228-632747/

15 zł więcej, a dostajesz certyfikat GOLD.

SSD do wymiany na dzień dobry - V300 to najgorsze badziewie, jakie można sobie wyobrazić.

http://allegro.pl/dysk-ssd-crucial-128gb-2-5-sata-iii-m550-90zl-i5230097054.html

Świetna oferta, nic tylko brać.

Czy opłaca się dopłacić do płyty głównej żeby zmienić MSI Gaming 3 na MSI Gaming 5?

Jeśli nie planujesz SLI - nie.

Czy ta pamięć RAM to dobry wybór

Tak.

ale stawiam na podkręcacie zestawu

MSI również podkręcisz.

Coś mi zapis tego dysku który podałeś nie pasuje, tylko 350MB/s

V300 do takiej wartości w realnym użytkowaniu by się nawet nie zbliżył.

Samsung 850 EVO ?

EVO to dysk na TLC - odradzam.

Kwestia o ile tego Gigabyte więcej podkręcę od MSI

OC to loteria i to, o ile podkręcisz dany egzemplarz, nie zależy od producenta.