Skocz do zawartości

Grafika 500 zł +/- do gier Full HD

Recommended Posts

Znajomy nie tak dawno wyrwał referenta 7970 za mniej niż 600zł i w tej cenie idzie zawsze coś z tego znaleźć, co w tej cenie jest bardziej opłacalne niż r9 280. Niektórzy nie wiedzą co mają, a, że jest to karta starsza to za grosze sprzedają.
Edit: sprawdzałem ceny i widzę, że sprzęt używany podrożał tak samo jak nowy, ceny tych kart są zbliżone HD7970 jest lepszym wyborem jednak są to raczej karty bez gw...
HD7950 to też dobry i dodatkowo tańszy wybór.

Edytowane przez pir4nia

Ja wyrwałem R9 280x nieużywanego z chłodzeniem Vapor-X Tri-X na gwarancji w ESC za 700zł (z darmową wysyłką) więc też mi się udało - referentów nie bierz, możesz szukać kart już po gwarancji producenta, ale tylko wtedy jak sprzedawca da gwarancje rozruchową - przyjedzie karta po testujesz benchmarkami przez kilka h i ocenisz stabilność

Jak koledzy polecam 7970, kluczem do niskiej ceny u mnie zawsze byly licytacje. Juz rok temu wyrwalem takiego za 600zl. I to nie referenta a wersje ghz, konkretniej xfx. Ceny tych kart dalej trzymaja podobny poziom, licytacje koncza sie w ok 580-600. nie patrz na ceny kup teraz po 700-900zl bo nikt tego po prostu nie kupuje. Na bierzaco jestem jezeli chodzi o ta karte bo polowalem ostatnio na druga do crossfire, ale w miedzyczasie wyrwalem 7990 za 1100zl do kompletu.

Karta to dokladnie to samo co r9 280x, ta druga to poprostu nowszy wypust pod nowa nazwa, czyli karta mlodsza i czesto na gwarancji ale drozsza o srednio 200zl.

Jezeli bys sie zdecydowal to poluj na wersje ghz. Maja stockowo wyzsze zegary 1050/1500 zamiast 925/1375.

Pozdrawiam