Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Jestem ciekawy czy na moim sprzęcie pójdzie Gta V. Tzn pójdzie na pewno , ale na jakich detalach maksymalnie na FHD w stałej ilości fps-ów ?

Mój sprzęt:

X4 965 3,8 Ghz

Gtx 560ti

12gb Ram

Win 7 64bit

Tak , wiem że wszystko też zależy od optymalizacji gry ,lecz patrząc na same wymagania gry oficjalne, w jakim przedziale znajduję się mój sprzęt (min, med , high, ultra ) . Nie orientuję się zbytnio w sprzętach dlatego Was o to pytam . Dzięki za odpowiedź  z góry ^^ 

Nikt nie jest w stanie Ci powiedzieć na jakich ustawieniach dopóki gra się nie ukaże :D Na razie to tylko można snuć domysły, ale w FullHD wg mnie na średnio-wysokich pograsz. Twoja karta ma zapewne 1gb vram, a do wysokich będzie pewnie potrzebne trochę więcej ;)

Teoretycznie i procesor i grafika są już wiekowe, więc najlepiej by było wymienić oba :D Przesiadka z 965 na i5 na pewno przyniosła by duży wzrost wydajności, zarówno w grach jak i programach. Jeśli już koniecznie chcesz coś wymieniać to osobiście na tym etapie wymieniłbym jednak grafikę. Oczywiście z minimum 2gb vramu, bo do FHD i ultra to dziś konieczność. Procesor choć już dość stary to powinien jeszcze dać radę w nowych grach. Poleciłbym jeszcze się przyjrzeć jakimś filmikom na YT z nowych gier 2014/2015 na Twoim procku, żeby się rozeznać czy czasem "starsza technologia" nie ma problemów z nowymi gierkami ;)

Teoretycznie i procesor i grafika są już wiekowe, więc najlepiej by było wymienić oba :D Przesiadka z 965 na i5 na pewno przyniosła by duży wzrost wydajności, zarówno w grach jak i programach. Jeśli już koniecznie chcesz coś wymieniać to osobiście na tym etapie wymieniłbym jednak grafikę. Oczywiście z minimum 2gb vramu, bo do FHD i ultra to dziś konieczność. Procesor choć już dość stary to powinien jeszcze dać radę w nowych grach. Poleciłbym jeszcze się przyjrzeć jakimś filmikom na YT z nowych gier 2014/2015 na Twoim procku, żeby się rozeznać czy czasem "starsza technologia" nie ma problemów z nowymi gierkami ;)

W takim razie będę szukał coś pokroju gtx'a 770 , a co do procesora to wymienię go w późniejszym czasie , po GPU . A jest sens wsadzać gtx 970 ? Czy będzie on mocno ogranicznay przez procka ?

Edytowane przez deny486
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...