k4riusz 0 Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Witam wiem że troszkę pomyliłem fora ale mam nadzieję że ktoś tu ogarnia temat tv. Otóż muszę kupić telewizorek, a ogólnie na wyświetlaczach się nie znam Jedynie co po specyfikacjach ale często to są chwyty marketingowe więc... Do rzeczy: Potrzebuję telewizorka tak 40-42 cala na pewno LCD z podświetleniem LED. Czytanie filmów z usb, wejście na neta (youtube) najlepiej jakby było poprzez wi-fi. Rzecz jasna full hd i raczej żeby miał przynajmniej 100hz by ten obraz pływał Aha i proszę o jakieś dobre info żeby to nie polegało na przeglądnięciu danych technicznych bo to sam już zrobiłem. Moje trzy takie propozycje (kolejność nie przypadkowa): 1: LG 42LE5500 2: Samsung UE40C6000 3: LG 42SL9500 Z góry dziękuję za zainteresowania. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 znajomy niedawno nabył LG 42SL9500 do oglądania meczy i śmiga to fajnie jest tylko jedna pułapka z tymi telewizorami, warunkiem dobrego obrazu itp itd jest źródło HD TV, bez niego wygląda to słabo Cytuj Link to post Share on other sites
k4riusz 0 Napisano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2010 U mnie z tym nie będzie problemu, będzie do tego podłączona tylko telewizja N, xbox360 Czekam na inne opinie dotyczące wybranych przeze mnie modeli oraz na jakieś inne propozycje? Cytuj Link to post Share on other sites
radam5 215 Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Sam miałem kupić LG 42SL9500 ale odstraszyła mnie ta jego szyba przednia. Za dużo się w niej odbija otoczenie W końcu zdecydowałem się na LG 42LE5500 i jestem BARDZO zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
s1cobra 0 Napisano 20 Października 2010 Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Z tego co widziałem u ciotki to LG 42LE5500 jest po prostu śliczny, jeżeli nie masz awersu do marki, to polecam LG, właśnie ten model. Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 20 Października 2010 Udostępnij Napisano 20 Października 2010 jeśli telewizory to tylko i wyłącznie phillips! No ew. Sharp czy panasonic. Wszystkie telewizory jakie miałem, były to phillipsy - jest to marka na lata, nigdy nie było problemów. Nie znajdę Ci teraz konkretnego modelu, bo piszę z telefonu, ale coś byś wybrał. Hmmmm. Szajsung - ta firma ma dobre i złe strony. Wszystko co mówię mówię z własnych doświadczeń. Np. z moich 9 telefonów, które dotąd miałem, najcieplej wspominam samsunga (e 900) - był to najlepszy telefon jaki miałem i żałuję w sumie że go kiedyśtam sprzedałem - telefony polecam. Natomiast telewizory tak średnio. Moja babcia miała niegdyś lcd szajsunga przez miesiąc - po czym zaczęło się trzeszczenie głośników - wymieniła na phillipsa ogólnie te telewizory mają słaby głos. Czasami podświetlenie matrycy bywa usterkowe (nie wiem jak jest z ledami). Hmm. LG - ta firma nic specjalnego nie oferuje. Przeciętny sprzęt w ładnym opakowaniu i tyle. Panasonic - dobry dźwięk i obraz, chociaż przyznam się, że nie wiem, czy w ogóle mają ledy w polskiej ofercie xd Sharpy szczególnie te nowe mają świetną jakość obrazu, głęboką czerń oraz żywe kolory Zależy też co chcesz od telewizora: Dźwięk - JVC Obraz - sharp Długowieczność - phillips W dzisiejszych czasach dużej różnicy nie zauważysz przy różnych telewizorach o podobnej cenie. Jednak jako optymalny wybór uważam jakiegoś phillipsa A co do sony - bardzo dobre tv, tylko musisz parę stów za znaczek sony dopłacać Pozdro Edit: przydałoby się więcej niż 100 Hz, ale jeśli już jest mało to wtedy musi być telewizor z bardzo krótkim czasem reakcji, bo to się rekompensuje Cytuj Link to post Share on other sites
Ekspert_Philips 0 Napisano 27 Października 2010 Udostępnij Napisano 27 Października 2010 K4riusz, przyłączam się do zdania MoonWalk, że telewizory Philips są niezniszczalne oraz wysokiej jakości. Sam od kilku lat – chyba już ze 3-4 lata, mam właśnie sprzęt Philips i chwalę go sobie. Tobie – wg. wymagań, polecam model 40PFL7605H. Ma to co potrzebujesz – LCD z podświetleniem LED, funkcję netTV, funkcję Wi-Fi, możliwość odtwarzania filmów i napisów z USB, Full HD 100 Hz. Polecam go ze względu na ciekawe podświetlenie Ambilight (z dwóch stron: prawej i lewej), które dopasowuje barwę do obrazu wyświetlanego na ekranie. Jest to o tyle funkcjonalne, że wizualnie powiększa obraz. Widziałeś już na żywo tę funkcję? Jeśli nie, to w sklepach są teraz specjalnie stanowiska Philips (tzw. Ambiwall), gdzie fajnie ją widać. Polecam ten model również dlatego, bo wiem, że jest on pozytywnie oceniany przez jego użytkowników. ---------- Ekspert Philips, udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z produktami marki Philips. Zapraszamy do dyskusji lub bezpośredniego kontaktu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts