Skocz do zawartości

Wybór Telewizora 40-42cala LCD LED

Recommended Posts

Witam wiem że troszkę pomyliłem fora ale mam nadzieję że ktoś tu ogarnia temat tv.

Otóż muszę kupić telewizorek, a ogólnie na wyświetlaczach się nie znam :D

Jedynie co po specyfikacjach ale często to są chwyty marketingowe więc...

Do rzeczy:

Potrzebuję telewizorka tak 40-42 cala na pewno LCD z podświetleniem LED.

Czytanie filmów z usb, wejście na neta (youtube) najlepiej jakby było poprzez wi-fi.

Rzecz jasna full hd i raczej żeby miał przynajmniej 100hz by ten obraz pływał :D

Aha i proszę o jakieś dobre info żeby to nie polegało na przeglądnięciu danych technicznych bo to sam już zrobiłem.

Moje trzy takie propozycje (kolejność nie przypadkowa):

1: LG 42LE5500

2: Samsung UE40C6000

3: LG 42SL9500

Z góry dziękuję za zainteresowania.

jeśli telewizory to tylko i wyłącznie phillips! No ew. Sharp czy panasonic. Wszystkie telewizory jakie miałem, były to phillipsy - jest to marka na lata, nigdy nie było problemów. Nie znajdę Ci teraz konkretnego modelu, bo piszę z telefonu, ale coś byś wybrał.

Hmmmm. Szajsung - ta firma ma dobre i złe strony. Wszystko co mówię mówię z własnych doświadczeń. Np. z moich 9 telefonów, które dotąd miałem, najcieplej wspominam samsunga (e 900) - był to najlepszy telefon jaki miałem i żałuję w sumie że go kiedyśtam sprzedałem - telefony polecam.

Natomiast telewizory tak średnio. Moja babcia miała niegdyś lcd szajsunga przez miesiąc - po czym zaczęło się trzeszczenie głośników - wymieniła na phillipsa :P ogólnie te telewizory mają słaby głos. Czasami podświetlenie matrycy bywa usterkowe (nie wiem jak jest z ledami).

Hmm. LG - ta firma nic specjalnego nie oferuje. Przeciętny sprzęt w ładnym opakowaniu i tyle.

Panasonic - dobry dźwięk i obraz, chociaż przyznam się, że nie wiem, czy w ogóle mają ledy w polskiej ofercie xd

Sharpy szczególnie te nowe mają świetną jakość obrazu, głęboką czerń oraz żywe kolory :)

Zależy też co chcesz od telewizora:

Dźwięk - JVC

Obraz - sharp

Długowieczność - phillips

W dzisiejszych czasach dużej różnicy nie zauważysz przy różnych telewizorach o podobnej cenie. Jednak jako optymalny wybór uważam jakiegoś phillipsa :P

A co do sony - bardzo dobre tv, tylko musisz parę stów za znaczek sony dopłacać :)

Pozdro

Edit: przydałoby się więcej niż 100 Hz, ale jeśli już jest mało to wtedy musi być telewizor z bardzo krótkim czasem reakcji, bo to się rekompensuje :P

K4riusz, przyłączam się do zdania MoonWalk, że telewizory Philips są niezniszczalne oraz wysokiej jakości. Sam od kilku lat – chyba już ze 3-4 lata, mam właśnie sprzęt Philips i chwalę go sobie. Tobie – wg. wymagań, polecam model 40PFL7605H. Ma to co potrzebujesz – LCD z podświetleniem LED, funkcję netTV, funkcję Wi-Fi, możliwość odtwarzania filmów i napisów z USB, Full HD 100 Hz. Polecam go ze względu na ciekawe podświetlenie Ambilight (z dwóch stron: prawej i lewej), które dopasowuje barwę do obrazu wyświetlanego na ekranie. Jest to o tyle funkcjonalne, że wizualnie powiększa obraz. Widziałeś już na żywo tę funkcję? Jeśli nie, to w sklepach są teraz specjalnie stanowiska Philips (tzw. Ambiwall), gdzie fajnie ją widać. Polecam ten model również dlatego, bo wiem, że jest on pozytywnie oceniany przez jego użytkowników.

----------

Ekspert Philips, udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z produktami marki Philips. Zapraszamy do dyskusji lub bezpośredniego kontaktu.