Beafraid 0 Napisano 9 Października 2010 Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Witam, mam problem ponieważ w PhysX FluidMark otrzymuje wynik 300pkt , physx mam wgrane to najnowsze. Nawet w programie pisze jaka wersja. Karta to gtx460 1GB od gigabyte'a podkręcona w 3dmark vantage mam wynik 15500 pkt samego GPU. Sterownik nvidi to 260.ileś tam ten BETA. ale na stabilnym tez mialem 300pkt... Jakies pomysły? :> Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Beafraid 0 Napisano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2010 up Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 FluidMark jest zupełnie inną aplikacją. To pomiar wydajności procesów przetwarzania fizyki, nie zaś ogólnym testem osiągów zdolności obrazowania, jakim jest 3Dmark. Nie patrz na cyferki. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Beafraid 0 Napisano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Tak wiem ze to inna aplikacja ale nie powinnienem mieć 300 pkt w fluid marku tylko tam pare tysięcy. a dla przykładu dalem wynik z 3dmarka zeby było jasne ze problem nie lezy po stronie karty graficznej czy sterowników nvidi. tylko problem lezy po stronie physx, gdzie to nie wiem Cytuj Link to post Share on other sites
pioruns 0 Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Też na karcie 460 GTX zauważyłem, że nie dostaję tyle pkt. co powinno być. przy czym zauwazyłem, że zuzycie GPU i CPU w czasie testu jest niskie, temperatury też. Coś chyba nie halo z tym benchmarkiem, albo aktualnymi sterownikami. Mam stery 260.99. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts