WhiteGhostPL 2 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Witam, mam zamiar kupic 2 pady do pc. Zamierzam grac na nich w fife i w gta V (PC). Jakie mi polecicie ? Najlepiej aby byl bezprzewodowy, ale te z kablem ten moga byc Myslalem nad Razer Onza. A wy co polecicie ? Cytuj Link to post Share on other sites
POSTMAN 9 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Bardzo podobny do pada od Xboxa więc moim zdaniem kwestia ceny, Osobiście używam padów od Xboxa pod PC. Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 X Box. O pozostałych nie ma sensu nawet myśleć jak na razie. Cytuj Link to post Share on other sites
Son1c 4 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Podepnę się pod temat, żeby nie śmiecić na forum. Także planuję zakup pada do PC pod gry typu Dark Souls itp. Myślałem właśnie nad padem od X360, ale wyczytałem, że pad od XONE jest lepszy. Sterowniki podobno MS wydał dla nowego pada i można nim także śmiało śmigać na PC. Warto dopłacać do pada z XONE czy kupić za 130 zł od X360? Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Zależy jaka jest różnica w cenie między nimi Cytuj Link to post Share on other sites
Son1c 4 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 XONE: http://www.x-kom.pl/p/218822-akcesoria-xbox-microsoft-xbox-one-kontroler-kabel-pc.html X360: http://www.x-kom.pl/p/61735-akcesoria-xbox-microsoft-xbox-360-wireless-controller-windows-xbox.html Różnica 40zł, w sumie niewielka. Problem ze sterownikami w XONE rozwiązany, a granie przewodowo mi nie przeszkadza. Pytanie tylko czy warto dopłacać? Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Wiesz co ja używam 360tki na kablu, i przyznam szczerze nie mam zamiaru go zmieniać na nic co aktualnie jest na rynku. Nie wiem jak się ma sprawa ze steram, czy faktycznie definitywnie problem rozwiązany. Musisz sam sobie odpowiedzieć czy warto. Cytuj Link to post Share on other sites
Son1c 4 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 To mój pierwszy pad do PC, więc nie mam pojęcia czy te usprawnienia względem starszej wersji dużo dają. Nie mam za bardzo w pobliżu miejsca gdzie mógłbym pomacać obie sztuki. Ceny padów dużo się nie różnią tylko nasuwa się pytanie czy warto Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Dwie rzeczy. Ile czasu spędzasz grając padem w gry na PC? Druga rzecz jest taka że 360tka jest sprawdzona w boju, ONE nie za bardzo. Oczywiście w świecie PC. Cytuj Link to post Share on other sites
Son1c 4 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Zaczynam grać dużo w RPGi, a w nich zazwyczaj gra się najlepiej padami (choć nie zawsze). Można powiedzieć, że 30/70 (pad/klawiatura+mycha). Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Z mojej strony powiem że 360 w zupełności Tobie wystarczy, ale jak chcesz iść za duchem czasu to możesz sobie pozwolić na ONE tylko upewnij się czy faktycznie jest on w pełni kompatybilny. Cytuj Link to post Share on other sites
Son1c 4 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Według tej strony:http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-one/accessories/controller-pc-compatibilityjest kompatybilny. Ja bym mógł nawet mieć i pad z ubiegłego wieku tylko jak ten od xone ma być niby lepszy to człowiek zawsze chce mieć lepszy co nie? No cóż, będę miał małą zagwozdkę na ten wieczór bo jutro zamawiam sprzęt. Dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Nie ma sprawy, pamiętaj że jak zakupisz cokolwiek z neta masz 14 dni na zwrot bez podania przyczyny. Info na wypadek jakiś ale co do ONE . Cytuj Link to post Share on other sites
Son1c 4 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Z tym 14-dniowym zwrotem to już nie raz miałem do czynienia Chyba wybiorę jednak od XONE, duża różnica nie jest a poprawili podobno to co było słabe w starszej wersji (przede wszystkim krzyżak). Cytuj Link to post Share on other sites
Akcedi 159 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 No to jest fakt,że krzyżak nie jest najsilniejszą strona 360tki. Jak już zakupisz ONE i trochę się nim pobawisz możesz rzucić osobistą recenzje jak się ma w praniu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts