Artok 2010 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Cześć, Niedawno zakupiłem MSI Radeon R9 290, więc jak możecie się domyślić - przy zamkniętej obudowie grafika potrafi osiągnąć ponad 80°C, dodatkowo podgrzewa procesor i5-4460: 70-80°C. Przy otwartej obudowie temperatury są 20° mniejsze. Wpadłem więc na pomysł zakupu 3 dodatkowych wentylatorów + jakiejś pasty na CPU, by zbić mu kilka stopni. Tak więc chciałbym prosić was o dobór chłodzenia + pasty, najlepiej, by cena zestawu nie przekraczała 100 zł (jeśli mam wydać więcej wolę oddać Radeona i wziąć nVidię). Patrzyłem na zestawienie polecanych; Arctic F12 ×3 będzie OK? I oczywiście pytanie - czy ma to sens? Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez Artok Cytuj Link to post Share on other sites
Goro1990 683 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 W tej obudowie raczej nie będziesz miał odpowiednich temperatur więc najlepiej ją zmienić. Co do chłodzenia do 100 zł to tylko Fera 2 http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-fera-2-he1224-spc094-616308/ Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Wiesz, ja nie chcę zmieniać chłodzenia CPU. Boxowe, mimo, że dosyć głośne jest ok. Poza tym, Fera 2 jest 12mm za wysoka. Do 100 złotych chciałem zakupić zestaw wentylatorów na front i bok obudowy. Z ciekawości - jaka obudowa jest najlepsza za ok. 150,zł? Skoro nic z tego nie będzie, wymienię tego Radeona na Gigabyte'a lub Zotaca, to będzie 5 lat gwarancji. Dzięki za rozwianie wątpliwości Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts