kuba97 2 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Cześć! Przymierzam się właśnie do zakupu Intel Core i5 4460 pod socket 1150 i poszukuję jakiejś płyty głównej tak do 350 zł. Tylko jest jedno ale. Musi spełniać wymagania co do pamięci RAM. Mam 4 kości z 2 różnych firm . Jeden model to Kingmax FLFE85F-C8KM9 , a drugi to Patriot PSD32G13332. Chciałbym , aby płyta główna obsłużyła te pamięci RAM. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Wątpię,że znajdzie się ktoś,kto ma płytę 1150 do 350 i takie jak ty kości pamięci.Jeśli chcesz być pewny,poszukaj płyt w takiej cenie i sprawdź listy pamięci dedykowanych.To również niestety nie będzie dowodem na to,że pamięci wszystkie kompatybilne będą ze sobą współpracować bez problemu(różne firmy i osobno mogą chodzić a razem gryźć).Dużo przy tym szukaniu roboty i to jeszcze do tego bez pewności.... Cytuj Link to post Share on other sites
kuba97 2 Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Wątpię,że znajdzie się ktoś,kto ma płytę 1150 do 350 i takie jak ty kości pamięci.Jeśli chcesz być pewny,poszukaj płyt w takiej cenie i sprawdź listy pamięci dedykowanych.To również niestety nie będzie dowodem na to,że pamięci wszystkie kompatybilne będą ze sobą współpracować bez problemu(różne firmy i osobno mogą chodzić a razem gryźć).Dużo przy tym szukaniu roboty i to jeszcze do tego bez pewności.... Już szukałem i gdy w jednej płycie działa Kingmax to Patriot i na odwrót. Więc trzeba wymienić ramy? Czy będzie szansa , że zadziałają? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Ja myślę,że jak podmienisz żeby mieć takie same to dużo łatwiej będzie dobrać płytę i mieć pewność,że zadziałają.Inaczej narażasz się na stres i kłopoty (niektórzy to lubią)... Cytuj Link to post Share on other sites
Ganster 113 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Tak czy siak płytę kupujesz. To sprawdzisz w praktyce a jakby co to jedną kość wymienisz. Cytuj Link to post Share on other sites
jakubek87 0 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Dokladnie, po za tym takie same kosci to zawsze gwarancja rownowagi w dzialaniu ramu. Do tej ceny spokojnie mozesz wziac ga-b85m-d3h Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts