szymek1451 1 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Witam. Mam taki problem z komputerem. Wczoraj Składalismy komputer. Komputer nie ma jeszcze oprogramowania ani sterownikow do karty graficznej. Mam kartę graficzną Ge Force 980 i zasilacz Corsair 550W. Na początku nie podłączyłem karty graficznej do zasilacza i włączyłem komputer i na ekranie pokazał się bios. Wyłączyłem komputer i podłączyłem kartę graficzną pod zasilacz i ekran nie czyta komputera. Przy starcie komputera wentylatory karty graficznej się kręcą tylko po chwili jeden wiatrak się wyłącza a później drugi. Czy to normalne? I dlaczego ekran nie czyta komputera? Cytuj Link to post Share on other sites
Żmija 17 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 A podłączyłeś monitor do karty graficznej?Pewnie masz wersję pół-pasywną karty, czyli przy niskich temperaturach przestają się kręcić wentylatory. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
szymek1451 1 Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Aha rozumiem. Tylko dlaczego ekran nie reaguje?? Cytuj Link to post Share on other sites
Żmija 17 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Jeśli miałeś podłączony monitor do płyty głównej, a teraz podłączyłeś kartę graficzną to źródłem obrazu staje się domyślnie karta. Cytuj Link to post Share on other sites
Matiziol 318 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Podłącz monitor do wyjścia na śledziu grafiki i daj znać czy działa Cytuj Link to post Share on other sites
szymek1451 1 Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Nie działa. Moze spróbuję wyciągnąć kartę graficzną, monitor podłączyć do zintegrowanyej zainstalować system i sterowniki karty graficznej i wtedy podłączyć kartę graficzną. Co o tyM myslicie? Cytuj Link to post Share on other sites
sixtyone 763 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie działa. Moze spróbuję wyciągnąć kartę graficzną, monitor podłączyć do zintegrowanyej zainstalować system i sterowniki karty graficznej i wtedy podłączyć kartę graficzną. Co o tyM myslicie? To tak nie działa. Po pierwsze, nie ma sensu instalować ponownie systemu. Sterowników karty graficznej nie zainstalujesz gdy jest ona odłączona. Zresetuj bios i spróbuj ponownie, upewnij się że podłączyłeś odpowiednio obydwa kable zasilania do karty graficznej. Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez sixtyone Cytuj Link to post Share on other sites
szymek1451 1 Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) System jeszcze nie był instalowany ani sterowniki tej karty graficznej. Kabel jest dobrze podlaczony a bios juz resetowalem i nie pomoglo Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez szymek1451 Cytuj Link to post Share on other sites
sixtyone 763 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Podaj dokładny model karty i najlepiej całą resztę komputera. Edit: Ale nigdzie nie pisze że to nowy komputer, tym bardziej za kilka tysięcy. Zaraz jeszcze się okaże że to jakiś uszkodzony 9800GT. Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez sixtyone Cytuj Link to post Share on other sites
martinoxxl 239 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Jak można składać samodzielnie komputer za kilka tysięcy, nie mając o tym zielonego pojęcia? Jakie i ile wtyczek zasilacza podłączyłeś do karty co jest napisane na wtyczkach ? Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez martinoxxl Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts