montex 30 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Cześć, zauważyłem że jakkolwiek bym ustawił opcje FastBott w uefi, to i tak windows ładuje się w swoim ekranie (?), a nie w ekranie post. Jak to zmienić? Tzn, chodzi mi o ładowanie się windowsa (obracające się kółeczka) podczas ekranu post (logo gigabyte etc). Cytuj Link to post Share on other sites
waderr73 9 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Windows zainstalowany w trybie UEFI? Partycje GPT? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 Raczej się nie da. Pewno chodzi Ci o stare wyświetlanie Cpu test ram itp. ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
montex 30 Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Wiesz co, sam nie wiem czy windę instalowałem w trybie UEFI, pamiętam tylko że system nagrałem na pendrive za pomocą cmd (dokładnie diskpart>cmd). Tutaj macie filmik jak to u mnie chodzi w trybie ultra fast boot - https://youtu.be/c4pkqKfUcao A chcę, aby było tak jak na tym filmiku (od 0:19 ) Cytuj Link to post Share on other sites
phillix 121 Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 I tak ładuje Ci się szybciej niż u mnie na SSD Intela Cytuj Link to post Share on other sites
montex 30 Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Dobra, ale wracając do tematu - co z tym zrobić? Cytuj Link to post Share on other sites
phillix 121 Napisano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 chodzi mi o ładowanie się windowsa (obracające się kółeczka) podczas ekranu post (logo gigabyte etc). Jak to sobie wyobrażasz? POST sprawdza podzespoły czy nie ma awarii, w tym dysk z systemem i co jeżeli byłby jakiś błąd? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
montex 30 Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Kurcze no, spójrz na drugi filmik od 18 sekundy, chodzi mi dokładnie O COŚ takiego. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Longhorn 595 Napisano 8 Kwietnia 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Powinieneś wgrać winde w trybie uefi, wtedy efekt powinieneś osiągnąć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts