xNice 5 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Witam Szukam porady dot. zasilacza do i7 4770 oraz radeon HD8990 (oem werjsa 7990, 2rdzeniowe monstrum) Zastanwialem sie nad corsair cx750 oraz cooler master g750m Ale moze doradzicie cos innego? Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 oraz radeon HD8990 Nie ma jeszcze tej karty z informacji nie oficialnych wynika że będzie brała około 350w w dużej rozdzielczości pod obciążeniem . Ile masz na zasilacz może coś lepszego się znajdzie? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
xNice 5 Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 http://www.benchmark.pl/aktualnosci/amd-radeon-hd-8990-karta-graficzna-oem-specyfikacja-plany.html Jest taka karta od dość dłuższego czasu ;P Budżet nie gra roli. Tylko nie chce przepłacać, za coś co nie jest tego warte. Chciałem te karty wrzucić w quad crossfire (wiec przydatny byłby jakiś zasilacz kilowatowy) ale po przeczytaniu opinii uznałem to za nieopłacalne. Poza tym do grania w FullHD spokojnie starczy jeden taki potwor. Kolega uruchamiał taka grake na CM G650M, jednak zasilacz sie troszkę grzał. Wiec myślę, ze w zupełności wystarczy jakiś 750 wattowy zasilacz. Pytanie, czy warto przepłacać za goldy, silvery, platinumy ? Czy normalny o sprawności bronze wystarczy ? Cos typu CM G750M Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Kolega uruchamiał taka grake na CM G650M, jednak zasilacz sie troszkę grzał. Nie ma mowy , to znacz jak się grzał ? Wiec myślę, ze w zupełności wystarczy jakiś 750 wattowy zasilacz. nawet i 650w śmiało styka. Pytanie, czy warto przepłacać za goldy, silvery, platinumy ? Czy normalny o sprawności bronze wystarczy ? Cos typu CM G750M Już zależy od ciebie wiadomo im lepsza sprawność tym zasilacz stabilniejszy. Osobiście brałbym coś z ( gold) pod taki zestaw jak twój. Ile chcesz dać na ten zasilacz pieniążków? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts