Skocz do zawartości

GTX 760 Vs GTX 960

Recommended Posts

Witam!

Posiadam kartę graficzną GTX 650, która niedomaga w nowszych grach. Planuję zmienić ją na jeden z tytułowych modeli, ale zastanawiam się który będzie lepszy, więc zgłaszam się po pomoc :) 

Mój Sprzęt:

Procesor- Intel Core I5 3470 BOX

Gigabyte B75-D3V

8GB RAM

Dysk- WD 1TB 

Zasilacz- Be Quiet Pure Power L8 630 Watt CM

System- Win 8.1

Innych rzeczy nie wymieniam gdyż nie ma sensu

Karta najlepiej żeby była nowa lub używana z opakowaniem i gwarancją. Karty AMD nie wchodzą w gre.

Budżet 1100zł

na fanbojstwie daleko nie zajedziesz.

Jak czytam takie bzdety to mi się coś dzieje. Myślałem, że ten kult fanboja już miną ale dalej ma się dobrze.  :[

Na Twoim miejscu kupił bym coś używanego z długą gwarancją. Kolega wyżej już podał świetny przykład. 

Jak czytam takie bzdety to mi się coś dzieje. Myślałem, że ten kult fanboja już miną ale dalej ma się dobrze.  :[

Na Twoim miejscu kupił bym coś używanego z długą gwarancją. Kolega wyżej już podał świetny przykład. 

Jak coś Ci się dzieje to może przejdź się do lekarza. Jak inaczej byś określił wybór konkretnej marki bez podania sensownego powodu?

Jak coś Ci się dzieje to może przejdź się do lekarza. Jak inaczej byś określił wybór konkretnej marki bez podania sensownego powodu?

Skoro autor tematu pyta o gtx 760 to dlaczego od razu przemawia za nim jakieś śmieszne fanbojostwo?!  :roll:

Ty, masz problem z wysławianiem się i konkretną odpowiedzią. Kup sobie koło i walnij się w czoło, kolego. 

Nie powiedziałem słowa, że to nie może być AMD... 

Dobra dzięki za pomoc  :) temat do zamknięcia.

PS. Nie byłem przekonany do AMD z powodu ,,Złej" opinii, ale z tego co widzę w tym temacie karty AMD są lepsze w stosunku Cena/Wydajność do konkurenta. Z tego co kojarzę R9 290 jest odpowiednikiem GTX 780/980 (Wiem, że z tym odpowiednikiem to brednie mogą wyjść, ale nie pamiętam jaki to dokładnie model był)

EDIT:

Minusem jest także PhisX które musi liczyć procesor ale myślę, że z tym problemu nie będzie  ;)

Edytowane przez TqubiksPL

@ silence Ty chyba masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem i z trzymaniem cisnienia. Autor tematu napisał : "Karty AMD nie wchodzą w gre." co najwyraźniej Ci umknęło. Do tego właśnie odnosiła się moja pierwsza wypowiedź.

Wracając do temat: najlepszym wyborem w tym budżecie będzie używany R9 290.

• Popieram 1

Nie, nie o Ciebie. Skoro pytasz tylko o karty zielonych to może po prostu tak chcesz, hmm ? Nie wciskam nikomu na siłę niczego ale dla mnie jakieś opowiadanie się za jakąkolwiek z firm jest...głupie. W tej kasie lepszy będzie już podany 290 tri i tyle w temacie. Jeżeli nie odpowiada Ci karta od AMD to czekaj na inne propozycje. 

W tej cenie spokojnie znajdziesz 770 lub nawet 780. 

sam powiem ci ze tez bylem funboyem nvidi ale podkreslam bylem i dzieki kolegom z forum ktorzy polecili mi radka przeszedlem na 290 i nie zaluje karta petarda wiec nawet sie nie zastanawiaj nad nvidia bierz tego radka 290 co  podali wyzej i bedzie cacy :) u mnie tez wszystki gry na ultra bez zadnych problemow ;) (nvidia nie ma konkurencji dla amd wtym przedziele cenowym)

podaj tytuł który nie idzie na ultra ;)

Pełno.

Crysis 3, Ac Unity, Ac 4 black flag, Far Cry 4, i wieleeeee innych.

O max detalach rozumiem full hd, max detale i AA x4 przynajmniej.

Koniec offtopu :)

Edytowane przez BuryZenek

Pełno.

Crysis 3, Ac Unity, Ac 4 black flag, Far Cry 4, i wieleeeee innych.

O max detalach rozumiem full hd, max detale i AA x4 przynajmniej.

Koniec offtopu :)

to czemu mam ustawione AC Unity na ultra i mam 35FPS  fakt czasami spadna do 24 ale nie w grze a w filmikach miedzy misjami  ;)

Edytowane przez seben682

to czemu mam ustawione AC Unity na ultra i mam 35FPS  fakt czasami spadna do 24 ale nie w grze a w filmikach miedzy misjami 

24 klatki ?

Chłopie jak idzie tak grać ?

60fps musi być, bo inaczej się nie da. Już bym wolał gorsze detale, a więcej fps niż te 24...

kolego czytaj ze zrozumieniem podczas gry mialem zawsze powyzej 30 tylko podczas filmikow z rozmow troche spadalo max do 24 i jak dla mnie to jest plynne jesli chodzi o taki typ gry , do gier typu BF3 BF4 przydaje sie te okolo 60fpsow ale w AC nie widze takiej potrzeby i jestem ciekaw jaka grafa zapewni AC U  na ultra minimow 60 FPS chyba gtx980 jak cie stac na zakup karty za ponad  2.5K to powodzenia ;)

(podczas filmikow spada az do 41fpsow) Edytowane przez seben682

@seben682

A czy widzisz z którego dnia jest ten filmik ?

Przez pół roku stanowczo poprawili działanie AC Unity. 

Teraz gram w Ac, ale nie unity i granie na 30 fpsach mija się z celem. Choćby te 50 fps musi być, ale każdy jest inny.

Są i tacy co na same grafiki dają 10k, więc nie wiem po co tutaj mówić, czy kogoś stać na 2,5 k dać za grafikę czy nie.

Raczej większość kupuje sprzęt za ostatnie pieniądze, ale ich sprawa.

Koniec offtopu, bo ten temat za daleko zaszedł.