TqubiksPL 7 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Witam! Posiadam kartę graficzną GTX 650, która niedomaga w nowszych grach. Planuję zmienić ją na jeden z tytułowych modeli, ale zastanawiam się który będzie lepszy, więc zgłaszam się po pomoc Mój Sprzęt: Procesor- Intel Core I5 3470 BOX Gigabyte B75-D3V 8GB RAM Dysk- WD 1TB Zasilacz- Be Quiet Pure Power L8 630 Watt CM System- Win 8.1 Innych rzeczy nie wymieniam gdyż nie ma sensu Karta najlepiej żeby była nowa lub używana z opakowaniem i gwarancją. Karty AMD nie wchodzą w gre. Budżet 1100zł Cytuj Link to post Share on other sites
raisroc 63 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Można wiedzieć dlaczego akurat któraś z tych kart i nie AMD? Akurat w tym przedziale cenowym wyszedłbyś najlepiej wydajnościowo właśnie z AMD, na fanbojstwie daleko nie zajedziesz. Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez raisroc 2 Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 za 1100zł można kupić bardziej wydajna grafikę od konkurencji http://allegro.pl/sapphire-radeon-r9-290-oc-tri-x-gwarancja-fv23-i5234396989.html 3 Cytuj Link to post Share on other sites
TqubiksPL 7 Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Jakoś jestem bardziej za Nv gdyż są mniej prądożerne mimo że będe miał duży zapas, ale jeśli już ze stajni AMD to jakie wydajne karty wchodzą w grę. Może wreszcie czas przesiąść się na coś od konkurencji. Cytuj Link to post Share on other sites
Buryxon 80 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Kupując taką kartę jaka ci polecił kolega wyzej, bedziesz mial sprzęt mocno zblizony do mojego, a zatem aktualnie wszystkie gierki na ultra w FHD, wiec nie ma sie co zastanawiac, pzdr Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 na fanbojstwie daleko nie zajedziesz. Jak czytam takie bzdety to mi się coś dzieje. Myślałem, że ten kult fanboja już miną ale dalej ma się dobrze. Na Twoim miejscu kupił bym coś używanego z długą gwarancją. Kolega wyżej już podał świetny przykład. Cytuj Link to post Share on other sites
raisroc 63 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Jak czytam takie bzdety to mi się coś dzieje. Myślałem, że ten kult fanboja już miną ale dalej ma się dobrze. Na Twoim miejscu kupił bym coś używanego z długą gwarancją. Kolega wyżej już podał świetny przykład. Jak coś Ci się dzieje to może przejdź się do lekarza. Jak inaczej byś określił wybór konkretnej marki bez podania sensownego powodu? Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Jak coś Ci się dzieje to może przejdź się do lekarza. Jak inaczej byś określił wybór konkretnej marki bez podania sensownego powodu? Skoro autor tematu pyta o gtx 760 to dlaczego od razu przemawia za nim jakieś śmieszne fanbojostwo?! Ty, masz problem z wysławianiem się i konkretną odpowiedzią. Kup sobie koło i walnij się w czoło, kolego. Nie powiedziałem słowa, że to nie może być AMD... Cytuj Link to post Share on other sites
TqubiksPL 7 Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Dobra dzięki za pomoc temat do zamknięcia. PS. Nie byłem przekonany do AMD z powodu ,,Złej" opinii, ale z tego co widzę w tym temacie karty AMD są lepsze w stosunku Cena/Wydajność do konkurenta. Z tego co kojarzę R9 290 jest odpowiednikiem GTX 780/980 (Wiem, że z tym odpowiednikiem to brednie mogą wyjść, ale nie pamiętam jaki to dokładnie model był) EDIT: Minusem jest także PhisX które musi liczyć procesor ale myślę, że z tym problemu nie będzie Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez TqubiksPL Cytuj Link to post Share on other sites
raisroc 63 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 @ silence Ty chyba masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem i z trzymaniem cisnienia. Autor tematu napisał : "Karty AMD nie wchodzą w gre." co najwyraźniej Ci umknęło. Do tego właśnie odnosiła się moja pierwsza wypowiedź.Wracając do temat: najlepszym wyborem w tym budżecie będzie używany R9 290. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
TqubiksPL 7 Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 @silence to troche zaprzeczające z twojej strony najpierw mówisz o kulcie fanboy'a a potem mówisz, że skoro pytałem się o GTX 760/960 to czemu przemawia do mnie jakieś śmieszne fanboy'ostwo Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Nie, nie o Ciebie. Skoro pytasz tylko o karty zielonych to może po prostu tak chcesz, hmm ? Nie wciskam nikomu na siłę niczego ale dla mnie jakieś opowiadanie się za jakąkolwiek z firm jest...głupie. W tej kasie lepszy będzie już podany 290 tri i tyle w temacie. Jeżeli nie odpowiada Ci karta od AMD to czekaj na inne propozycje. W tej cenie spokojnie znajdziesz 770 lub nawet 780. Cytuj Link to post Share on other sites
Matiziol 318 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 W tej cenie spokojnie znajdziesz 770 lub nawet 780. 770 ma tylko 2gb vramu, a 780 jest hmm "troszkę dużo" droższa od 290.W tej cenie zdecydowanie najlepszy wybór to używana 290 z gwarancją Cytuj Link to post Share on other sites
seben682 12 Napisano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 sam powiem ci ze tez bylem funboyem nvidi ale podkreslam bylem i dzieki kolegom z forum ktorzy polecili mi radka przeszedlem na 290 i nie zaluje karta petarda wiec nawet sie nie zastanawiaj nad nvidia bierz tego radka 290 co podali wyzej i bedzie cacy u mnie tez wszystki gry na ultra bez zadnych problemow (nvidia nie ma konkurencji dla amd wtym przedziele cenowym) Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Mówienie tutaj, że na r9 290 śmiga wszystko na ultra w full hd to skrajna niekompetencja Jednakże do tej ceny to najlepsza karta, i o wiele lepsza niż 960. Cytuj Link to post Share on other sites
seben682 12 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 podaj tytuł który nie idzie na ultra Cytuj Link to post Share on other sites
TqubiksPL 7 Napisano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Zakupiłem wersję od Asusa, mniej wydajna od Sapphire, ale jest nowa i pobiera mniej prądu Dzięki wszystkim za pomoc Temat wyczerpany Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez TqubiksPL Cytuj Link to post Share on other sites
Alcedo1 168 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 960 jest lepsza od 760 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) podaj tytuł który nie idzie na ultra Pełno. Crysis 3, Ac Unity, Ac 4 black flag, Far Cry 4, i wieleeeee innych. O max detalach rozumiem full hd, max detale i AA x4 przynajmniej. Koniec offtopu Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez BuryZenek Cytuj Link to post Share on other sites
Blashix 137 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Gtx 960 jest dobra karta za 820 zł 2 GB wersje możesz brać. Cytuj Link to post Share on other sites
seben682 12 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Pełno. Crysis 3, Ac Unity, Ac 4 black flag, Far Cry 4, i wieleeeee innych. O max detalach rozumiem full hd, max detale i AA x4 przynajmniej. Koniec offtopu to czemu mam ustawione AC Unity na ultra i mam 35FPS fakt czasami spadna do 24 ale nie w grze a w filmikach miedzy misjami Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez seben682 Cytuj Link to post Share on other sites
Matiziol 318 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 Jak lubisz grać przy "filmowych" 30klatkach to spoko, ale dla mnie płynność zaczyna się od conajmniej 50 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 to czemu mam ustawione AC Unity na ultra i mam 35FPS fakt czasami spadna do 24 ale nie w grze a w filmikach miedzy misjami 24 klatki ? Chłopie jak idzie tak grać ? 60fps musi być, bo inaczej się nie da. Już bym wolał gorsze detale, a więcej fps niż te 24... Cytuj Link to post Share on other sites
seben682 12 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) kolego czytaj ze zrozumieniem podczas gry mialem zawsze powyzej 30 tylko podczas filmikow z rozmow troche spadalo max do 24 i jak dla mnie to jest plynne jesli chodzi o taki typ gry , do gier typu BF3 BF4 przydaje sie te okolo 60fpsow ale w AC nie widze takiej potrzeby i jestem ciekaw jaka grafa zapewni AC U na ultra minimow 60 FPS chyba gtx980 jak cie stac na zakup karty za ponad 2.5K to powodzenia (podczas filmikow spada az do 41fpsow) Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez seben682 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 @seben682 A czy widzisz z którego dnia jest ten filmik ? Przez pół roku stanowczo poprawili działanie AC Unity. Teraz gram w Ac, ale nie unity i granie na 30 fpsach mija się z celem. Choćby te 50 fps musi być, ale każdy jest inny. Są i tacy co na same grafiki dają 10k, więc nie wiem po co tutaj mówić, czy kogoś stać na 2,5 k dać za grafikę czy nie. Raczej większość kupuje sprzęt za ostatnie pieniądze, ale ich sprawa. Koniec offtopu, bo ten temat za daleko zaszedł. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts