Skocz do zawartości

A4Tech XL-750BF - Avago 9500 ?

Recommended Posts

§  Budżet: do 90 zł

§  Jakiej myszki obecnie używasz:  tracer transformer trm-504

§  Jaką masz obecnie podkładkę:  Steelseries QcK

§  Z jakich wartości DPI korzystasz: 800

§  Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: 30cm

§  W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): FPS – Cs go, cod2,

§  Ile przycisków używasz w myszce: 2 boczne przyciski pod kciukiem

§  Chwyt: palm grip

Witam,

planuję zamówić zestawa komputerowy na esc. Od razu chciałbym kupic w tym sklepie myszkę. Wybór padł na A4tech xl-760h oraz na A4tech xl-750 bf.
Co do tej pierwszej to sie trochę wacham bo jest mała a mój chwyt to raczej palm, ewentualnie fingertip, więc raczej odpada.

Nad drugą się zastanawiam ale nie jestem pewien czy jest w niej sensor Avago 9500. ( w A4tech xl-750 bh jest ale nie jest dostępny w tym sklepie ;-)).

Chyba, że macie inne propozycje co do myszek, które by pasowały do tej podkładki QcK.

760H miała avago ale była nazywana White Fire i niestety nie ma już jej dostępjej (szukałem jej po całej polsce, bo siadła mi rolka, a była najwygodniejszą myszką jaką trzymałem)

a 760H jest teraz tylko jako Blue Fire i jest laserowa (nie optyczna), podobno laserowe mają problem z czarnymi podkładkami.

xl-750 bf też miałem i czy ona aż taka mała jest? Lecz też zależy to od dłoni. Działała fajnie lecz coś przestała stykać.

W tej cenie to Roccat Lua albo któryś z A4T te wersje bloody, a co do wygody, to ja niedawno kupując przejechałem się do marketu i podotykałem myszki by mieć porównanie.. pomogło.

PS: zauważyłem że te xl-750 bf też są teraz laserowe.

PS2: może Ci się to przydać: http://www.test-gear.pl/sensor/  i  http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje/myszki/rekomendowane_myszki/

Edytowane przez Nareau

xl-750 bf też miałem i czy ona aż taka mała jest? Lecz też zależy to od dłoni. Działała fajnie lecz coś przestała stykać.
\

Witam,

o tym, że myszka może być za mała chodziło mi o model A4tech xl-760h, dlatego zacząłem się zastanawiać również nad A4tech xl-750 bf ale nie jestem na 100% pewien czy w tym modelu jest Avago 9500 w A4tech xl-750 bh.

A4tech xl-760h - na pewno nie ma, tak jak pisałem, została seria blue fire z laserem

A4tech xl-750 bf / A4tech xl-750 bf - (i ogólnie z A4Techami) jest tak że kiedyś praktycznie wszystkie myszki od nich miały Avago, lecz później po cichu wrzucili do nich lasery i jedynym sposobem było je sprawdzić, a dokładnie od spodu czy otwór jest okrągły czy prostokątny, jak to pierwsze - laser, jak to drugie - avago.

Jak masz już jakiś konkretny sklep to pytaj, zazwyczaj jak jest kumaty sprzedawca to spojrzy na opakowanie i ujrzy napis Laser bądź Optical.

Edytowane przez Nareau