Skocz do zawartości

Colorovo CityTab Supreme 10.1

Recommended Posts

Witam,

Wydaje mi się że to odpowiedni temat Panowie jest ktoś może posiadaczem takiego tabletu ? Po przeczytaniu recenzji na kilku portalach wynika z tego że to najlepszy chyba tablet w cenie do 600zł

http://www.colorovo.eu/produkty-pl/tablety-pl/colorovo-citytab-supreme-10-1.html?product_id=2611

Nikt inny nie proponuje tyle za tak mało.

Jedynie co wyczytałem że jest problem z karta SD bo szybko się wykańcza bo to W8.1 dlatego producent daje mini SSD 32GB a jak kupi się karte to szybko pada są też jakieś specjalnie przystosowane ale ponoć kosztują 2x tyle co zwykła.

Może ma ktoś i opisze swoje odczucia o nim czy warto jego zalety i wady....

Mam mniejszego brata tego colorovo z 1 GB ramu i chodzi jak marzenie ;)
Mam Asusa Transformera Infinity na androidzie i zdecydowanie Windows wygrywa, szczególnie że jest pełny (nie RT dla procesorów ARM) i można na nim instalować te same aplikacje co na komputerze.

Co do 32GB wbudowanej pamięci to w zupełności wystarcza (sam mam 16GB w tym 5GB wolnego) na potrzebne aplikacje i gry.
Jakby Ci brakowało pamięci to zawsze możesz przenieść Biblioteki i pagefile na kartę. 

Czyli twierdzisz że to demon prędkości skoro Twój ma 1GB a tutaj jest

Procesor Intel Atom Z3740D (4 rdzenie, od 1.33 GHz do 1.83 GHz)

Układ graficzny Intel HD Graphics

Pamięć RAM 2 GB DDR3

Pamięć wbudowana 32 GB

Typ ekranu Pojemnościowy, 10-punktowy, IPS Przekątna ekranu 10.1″

Rozdzielczość 1280 x 800

Wolałbym coś od znanej firmy.. http://allegro.pl/cz...5213663106.html

1.5 GB DDR2

mam wrażenie że płace za napis SAMSUNG

Edytowane przez davidoff

Płacisz za jakość wykonania i oczywiście za markę.. ale wole coś słabszego kupić i mieć pewność, że to nie będzie gniot.

Oczywiście Twoja propozycja jest ok, ale nie znam tej firmy, a jako że na tym forum mamy ogólnie pomagać, podałem model, z którym miałem do czynienia.

Edytowane przez dawid12345678

dziękuje za propozycje doceniam to zależy mi na opinie użytkownika posiadacza tabletu by się wypowiedział.

Wydaje mi się że Android to system "zabawkowy" bardziej do telefonów, myśle nad zakupem W8.1 bo umożliwia zainstalowanie "prawie wszystkiego" z PC, chce poznać jego wady i zalety.

Wiele czytałem że telefony z W8.1 wystarcza 512MB ramu gdzie Android wymaga min 1GB a i tak nie jest płynny, myśle że Microsoft ma większe doświadczenie jak Google

Cześć ! Ja też jestem mocno zainteresowana kupieniem tego tabletu. Jestem trochę zła bo spóźniłam się troszkę z aukcją Allegro gdzie były po 599 zł z dyskiem 64GB :-(  Czy ktoś ma może ten tablet i może coś o nim powiedzieć? Jakieś większe wady? :-) Waham się między tym tabletem a Lenovo Yoga 2 Pro z LTE (oczywiście na windows 8.1) z tym że ten drugi jest o ok. 1000 zł droższy :-( i niewiem czy warto aż tyle dopłacać do lepszego ekranu i modemu LTE :-(

Waham się między tym tabletem a Lenovo Yoga 2 Pro z LTE (oczywiście na windows 8.1) z tym że ten drugi jest o ok. 1000 zł droższy :-( i niewiem czy warto aż tyle dopłacać do lepszego ekranu i modemu LTE :-(

Wszystko zależy do czego będziesz go używać i jakie masz wymagania, na 99,9% Lenovo z ceną 3x droższą jak Colorovo będzie lepsze ale moim zdaniem cena jest zbyt wygórowana.

Zapewne Lenovo ma lepszy ekran lepiej jest wykonany ale po recenzjach co oglądałem ten Colorovo z ceną 599zł też nie jest niczego sobie a kosztuje 3 razy mniej!

Stać mnie bez problemu na Lenovo ale moim zdaniem nie ma sensu do przeglądania internetu i czasami odpalenia filmu i innych bzdur kupować tablet za 1500zł.

Przeglądałem trochę fora internetowe i chyba nie ma obecnie lepszego tabletu w cenie do 600zl na Windowsie