Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chciałbym trzymać się tego , lecz nie widze nigdzie na internecie i5 2400 z chłodzeniem box

http://allegro.pl/silentiumpc-spartan-he923-chlodzenie-cpu-cooler-i5240672341.html

Czyli nie patrzyć na te pamięci RAM , tylko wybrać jakąś płytę pod tą i5 i zobaczyć czy zadziałają te ramy?

Tak 

Czyli zrobić tak: kupuję i5 2400 bez chłodzenia, używany. Dokupuję te chłodzenie od Silentium i sprawę procka mam z głowy (mogę założyć same boxowe chłodzenie , czy muszę założyć  cały cooler w tym Silentium?) . Kupuję płytę główną pod ten procesor i sprawdzam czy działają Ramy. Biorę ten zasilacz co jest polecony wyżej. Zostaje mi ok. 370 zł. Sprzedaję obecnie używane części za ok. 300 zł i mam 670zł na kartę graficzną. 

Możesz kupić na allegro chłodzenie boxowe od Intela pod 1155. Koszt to około 10 zł. Dałem Ci tutaj Spartana który będzie jednak i wydajniejszy i bardziej kulturalny. Reszta tak jak napisałeś. 

Tutaj masz mobasa http://allegro.pl/asrock-z68-pro3-gen3-lga-1155-4-x-ddr3-fvat-i5240775080.html

Kupię tego Silentium skoro jest bardziej kulturalny. Ale mogę założyć tylko box , czy to jest zestaw na cały cooler? 

Podsumowując : Procesor I5 2400 i chłodzenie SilentiumPC Spartan HE923 .Płyta główna ASRock Z68 PRO3 GEN3. Zasilacz XFX TS 430W. 

Ale mogę założyć tylko box , czy to jest zestaw na cały cooler? 

Nie rozumiem. To jest całe chłodzenie z radiatorem, wentylatorem i zestawem montażowym. Montujesz to na procesorze zamiast chłodzenia boxowego dołączanego do procesorów Intela.  

Nie rozumiem. To jest całe chłodzenie z radiatorem, wentylatorem i zestawem montażowym. Montujesz to na procesorze zamiast chłodzenia boxowego dołączanego do procesorów Intela.  

A czyli to jest tak jakby cooler? Bo ja chcę samo chłodzenie takie jak to: http://allegro.pl/cooler-chlodzenie-cu-intel-1150-1155-1156-i3-i5-i7-i5218705206.html

Tak to jest cooler zamiast chłodzenie boxowego, tego które Ty chcesz kupić.

Jeżeli nie chcesz wydawać więcej to spokojnie możesz brać to co zalinkowałeś wyżej 

Okej , to wybiorę to co wysłałem. Na aukcji z tą płytą jest informacja, że to wersja OEM i nie ma dodatków. O jakie dodatki chodzi? Jakieś instrukcje, sterowniki czy może kable?